Składniki
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na spód miseczki ułóż połowę umytych i porwanych dość drobno liści sałaty.
Krok 2
Na nich wyłóż trzy pomidory, pokrojone wcześniej w ósemki.
Krok 3
Następnie ułóż ogórka pokrojonego w kostkę i cebulę pociętą w pióra.
Krok 4
Przykryj resztą sałaty, ozdób pomidorami, a całość posyp warstwą kawałków fety wymieszanymi z oliwkami.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i polej przygotowanym sosem sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej