
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na spód miseczki ułóż połowę umytych i porwanych dość drobno liści sałaty.
Krok 2
Na nich wyłóż trzy pomidory, pokrojone wcześniej w ósemki.
Krok 3
Następnie ułóż ogórka pokrojonego w kostkę i cebulę pociętą w pióra.
Krok 4
Przykryj resztą sałaty, ozdób pomidorami, a całość posyp warstwą kawałków fety wymieszanymi z oliwkami.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i polej przygotowanym sosem sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej