
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na spód miseczki ułóż połowę umytych i porwanych dość drobno liści sałaty.
Krok 2
Na nich wyłóż trzy pomidory, pokrojone wcześniej w ósemki.
Krok 3
Następnie ułóż ogórka pokrojonego w kostkę i cebulę pociętą w pióra.
Krok 4
Przykryj resztą sałaty, ozdób pomidorami, a całość posyp warstwą kawałków fety wymieszanymi z oliwkami.
Krok 5
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i polej przygotowanym sosem sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej