
Składniki
2 szczypty
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
15 sztuk
4 szczypty
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzach ułożyć rukolę , ogórka pokroić w plasterki , pomidorki cherry na pół , a jajka w ósemki , pstrąga podzielić na mniejsze kawałki .
Krok 2
Wszystkie składniki ułożyć na sałacie , po czym doprawić solą i pieprzem .
Krok 3
Udekorować kiełkami rzodkiewki i polać sosem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























