
Składniki
200 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Knorr przez 15 min. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Wszystko myjemy, ogórka obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych.
Krok 2
Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Sos sałatkowy mieszamy z oliwą i odrobiną wody.
Krok 3
Kaszę odcedzamy i lekko przestudzamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej