Tabbouleh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tabbouleh

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Knorr przez 15 min. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Wszystko myjemy, ogórka obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych.

Krok 2

Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Sos sałatkowy mieszamy z oliwą i odrobiną wody.

Krok 3

Kaszę odcedzamy i lekko przestudzamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej