Tabbouleh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tabbouleh

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej Knorr przez 15 min. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Wszystko myjemy, ogórka obieramy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych.

Krok 2

Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Sos sałatkowy mieszamy z oliwą i odrobiną wody.

Krok 3

Kaszę odcedzamy i lekko przestudzamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Idealnie sprawdza się jako dodatek do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tabbouleh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej