
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
450 gramów
8 sztuk
0.25 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dopraw wszystkimi wyżej wymienionymi przyprawami i obtocz w mące.
Krok 2
Usmaż na złoto na oleju.
Krok 3
Kapustę wymieszaj z oregano, kuminem, chili i czosnkiem.
Krok 4
Dodaj sok z limonki, sól i sos paprykowy.
Krok 5
Podgrzej tortille. Na każdej tortilli ułóż rybę i sałatę z kapusty. Posyp kolendrą i cebulą oraz dodaj salsę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej