Tacos z rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tacos z rybą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

0.5 sztuki

450 gramów

8 sztuk

0.25 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dopraw wszystkimi wyżej wymienionymi przyprawami i obtocz w mące.

Krok 2

Usmaż na złoto na oleju.

Krok 3

Kapustę wymieszaj z oregano, kuminem, chili i czosnkiem.

Krok 4

Dodaj sok z limonki, sól i sos paprykowy.

Krok 5

Podgrzej tortille. Na każdej tortilli ułóż rybę i sałatę z kapusty. Posyp kolendrą i cebulą oraz dodaj salsę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos z rybą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tacos z rybą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet z szynką i warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej