
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
450 gramów
8 sztuk
0.25 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dopraw wszystkimi wyżej wymienionymi przyprawami i obtocz w mące.
Krok 2
Usmaż na złoto na oleju.
Krok 3
Kapustę wymieszaj z oregano, kuminem, chili i czosnkiem.
Krok 4
Dodaj sok z limonki, sól i sos paprykowy.
Krok 5
Podgrzej tortille. Na każdej tortilli ułóż rybę i sałatę z kapusty. Posyp kolendrą i cebulą oraz dodaj salsę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej