Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
450 gramów
8 sztuk
0.25 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę dopraw wszystkimi wyżej wymienionymi przyprawami i obtocz w mące.
Krok 2
Usmaż na złoto na oleju.
Krok 3
Kapustę wymieszaj z oregano, kuminem, chili i czosnkiem.
Krok 4
Dodaj sok z limonki, sól i sos paprykowy.
Krok 5
Podgrzej tortille. Na każdej tortilli ułóż rybę i sałatę z kapusty. Posyp kolendrą i cebulą oraz dodaj salsę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej