Krewetki w grzybach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w grzybach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

1 łyżka

null

2 sztuki

32 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

1 łyżeczka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetkom odetnij ogonki, usuń czarną żyłkę, umyj je i osusz.

Krok 2

Borowiki oczyść, opłukaj, pokrój na plastry o grubości 1 cm. Szalotki i szczypiorek posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzaną łyżkę oliwy wrzuć szalotki i smaż przez pół minuty, po czym dodaj borowiki i smaż przez 30 minut.

Krok 4

Nie przerywaj mieszania. Na koniec dodaj pieprz oraz sól i przełóż grzyby na talerz.

Krok 5

Na pozostałą łyżkę oliwy wrzuć krewetki i podsmaż je przez 2 minuty. Teraz dolej szampana oraz wino, śmietanę, dopraw pieprzem i solą. Podgrzewaj jeszcze przez minutę.

Krok 6

Wrzuć borowiki na patelnię, wszystko podduś przez minutę i podawaj posypane szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w grzybach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w grzybach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w grzybach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w grzybach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w grzybach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w grzybach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w grzybach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w grzybach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej