Pierś indycza po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indycza po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

4 łyżki

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na paseczki. Pora, papryki oraz pieczarki pokrój na plasterki, a cebulę w piórka.

Krok 2

Kolejno usmaż wszystkie warzywa oraz mięso. Na każdą porcję używaj 1 łyżkę oleju. .

Krok 4

Na końcu podsmaż cebulę i dodaj do niej bulion zmieszany z Fixem Wsyp wszystkie przyprawy, sos sojowy i wymieszaj.

Krok 5

Teraz dodaj mięso oraz usmażone warzywa i podgrzewaj chwilę, aby wszystko zyskało aromat i sos lekko zgęstniał. Podawaj z ryżem

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej