Pierś indycza po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indycza po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

100 gramów

500 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na paseczki. Pora, papryki oraz pieczarki pokrój na plasterki, a cebulę w piórka.

Krok 2

Kolejno usmaż wszystkie warzywa oraz mięso. Na każdą porcję używaj 1 łyżkę oleju. .

Krok 4

Na końcu podsmaż cebulę i dodaj do niej bulion zmieszany z Fixem Wsyp wszystkie przyprawy, sos sojowy i wymieszaj.

Krok 5

Teraz dodaj mięso oraz usmażone warzywa i podgrzewaj chwilę, aby wszystko zyskało aromat i sos lekko zgęstniał. Podawaj z ryżem

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej