Pierś indycza po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indycza po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

100 gramów

500 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na paseczki. Pora, papryki oraz pieczarki pokrój na plasterki, a cebulę w piórka.

Krok 2

Kolejno usmaż wszystkie warzywa oraz mięso. Na każdą porcję używaj 1 łyżkę oleju. .

Krok 4

Na końcu podsmaż cebulę i dodaj do niej bulion zmieszany z Fixem Wsyp wszystkie przyprawy, sos sojowy i wymieszaj.

Krok 5

Teraz dodaj mięso oraz usmażone warzywa i podgrzewaj chwilę, aby wszystko zyskało aromat i sos lekko zgęstniał. Podawaj z ryżem

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej