Pierś indycza po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indycza po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

100 gramów

500 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na paseczki. Pora, papryki oraz pieczarki pokrój na plasterki, a cebulę w piórka.

Krok 2

Kolejno usmaż wszystkie warzywa oraz mięso. Na każdą porcję używaj 1 łyżkę oleju. .

Krok 4

Na końcu podsmaż cebulę i dodaj do niej bulion zmieszany z Fixem Wsyp wszystkie przyprawy, sos sojowy i wymieszaj.

Krok 5

Teraz dodaj mięso oraz usmażone warzywa i podgrzewaj chwilę, aby wszystko zyskało aromat i sos lekko zgęstniał. Podawaj z ryżem

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej