Pierś indycza po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indycza po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

100 gramów

500 gramów

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na paseczki. Pora, papryki oraz pieczarki pokrój na plasterki, a cebulę w piórka.

Krok 2

Kolejno usmaż wszystkie warzywa oraz mięso. Na każdą porcję używaj 1 łyżkę oleju. .

Krok 4

Na końcu podsmaż cebulę i dodaj do niej bulion zmieszany z Fixem Wsyp wszystkie przyprawy, sos sojowy i wymieszaj.

Krok 5

Teraz dodaj mięso oraz usmażone warzywa i podgrzewaj chwilę, aby wszystko zyskało aromat i sos lekko zgęstniał. Podawaj z ryżem

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indycza po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej