
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
4 łyżki
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na paseczki. Pora, papryki oraz pieczarki pokrój na plasterki, a cebulę w piórka.
Krok 2
Kolejno usmaż wszystkie warzywa oraz mięso. Na każdą porcję używaj 1 łyżkę oleju. .
Krok 4
Na końcu podsmaż cebulę i dodaj do niej bulion zmieszany z Fixem Wsyp wszystkie przyprawy, sos sojowy i wymieszaj.
Krok 5
Teraz dodaj mięso oraz usmażone warzywa i podgrzewaj chwilę, aby wszystko zyskało aromat i sos lekko zgęstniał. Podawaj z ryżem
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z bulionem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej