Meksykański kebab w orientalnej odsłonie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykański kebab w orientalnej odsłonie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

null

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

0.3 opakowania

4 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

500 gramów

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, posól i przyrumień na oliwie.

Krok 2

Mięso umyj, pokrój, dodaj do cebuli i podsmaż posypując je przyprawą gyros.

Krok 3

Ogórki oraz paprykę pokrój i wymieszaj z kukurydzą, dodaj bazylię.

Krok 4

Przygotuj makaron Wonton według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Czosnek rozgnieć w prasce. Wymieszaj wszystkie składniki na sos.

Krok 6

Tortille posmaruj sosem, rozłóż na nich usmażone mięso, warzywa i makaron.

Krok 7

Zwiń ciasno i włóż do nagrzanego piekarnika na około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykański kebab w orientalnej odsłonie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej