Meksykański kebab w orientalnej odsłonie
średnie
18 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
0.3 opakowania
1 szczypta
2 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
500 gramów
null
null
1 opakowanie
2 łyżki
5 sztuk
4 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, posól i przyrumień na oliwie.
Krok 2
Mięso umyj, pokrój, dodaj do cebuli i podsmaż posypując je przyprawą gyros.
Krok 3
Ogórki oraz paprykę pokrój i wymieszaj z kukurydzą, dodaj bazylię.
Krok 4
Przygotuj makaron Wonton według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Czosnek rozgnieć w prasce. Wymieszaj wszystkie składniki na sos.
Krok 6
Tortille posmaruj sosem, rozłóż na nich usmażone mięso, warzywa i makaron.
Krok 7
Zwiń ciasno i włóż do nagrzanego piekarnika na około 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej