Meksykański kebab w orientalnej odsłonie

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

0

0

2 łyżeczki

2 sztuki

5 sztuk

4 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

500 gramów

0.3 opakowania

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, posól i przyrumień na oliwie.

Krok 2

Mięso umyj, pokrój, dodaj do cebuli i podsmaż posypując je przyprawą gyros.

Krok 3

Ogórki oraz paprykę pokrój i wymieszaj z kukurydzą, dodaj bazylię.

Krok 4

Przygotuj makaron Wonton według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Czosnek rozgnieć w prasce. Wymieszaj wszystkie składniki na sos.

Krok 6

Tortille posmaruj sosem, rozłóż na nich usmażone mięso, warzywa i makaron.

Krok 7

Zwiń ciasno i włóż do nagrzanego piekarnika na około 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej