Placek z serem żółtym i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z serem żółtym i cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

20 dekagramów

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

7 sztuk

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozkłóć. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki dodaj do startej cukinii. Dopraw solą. Wlej olej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ciasto wlej do natłuszczonej formy, na wierzchu ułóż plastry boczku. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej