Placek z serem żółtym i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z serem żółtym i cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

20 dekagramów

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

7 sztuk

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozkłóć. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki dodaj do startej cukinii. Dopraw solą. Wlej olej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ciasto wlej do natłuszczonej formy, na wierzchu ułóż plastry boczku. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej