Placek z serem żółtym i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z serem żółtym i cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

20 dekagramów

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

7 sztuk

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozkłóć. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki dodaj do startej cukinii. Dopraw solą. Wlej olej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ciasto wlej do natłuszczonej formy, na wierzchu ułóż plastry boczku. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej