Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
4 sztuki
20 dekagramów
2 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
7 sztuk
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka rozkłóć. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 3
Wszystkie składniki dodaj do startej cukinii. Dopraw solą. Wlej olej i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Ciasto wlej do natłuszczonej formy, na wierzchu ułóż plastry boczku. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej