Placek z serem żółtym i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z serem żółtym i cukinią

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

20 dekagramów

2 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

7 sztuk

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka rozkłóć. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Obraną cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

Krok 3

Wszystkie składniki dodaj do startej cukinii. Dopraw solą. Wlej olej i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ciasto wlej do natłuszczonej formy, na wierzchu ułóż plastry boczku. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z serem żółtym i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej