Marchewka z pomarańczowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z pomarańczowym sosem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie, następnie odcedź i pozostaw w garnku.

Krok 2

Do garnka wlej sok pomarańczowy, dopraw zawartością opakowania Knorr oraz dodaj masło. Całość zagotuj i rozprowadź masło w sosie. Podawaj jako dodatek do potraw mięsnych i rybnych.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby urozmaicić danie, marchewkę możesz posypać pokrojoną drobno świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z pomarańczowym sosemMarchewka z pomarańczowym sosem

Marchewkę ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie, następnie odcedź i pozostaw w garnku.