Marchewka z pomarańczowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z pomarańczowym sosem

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie, następnie odcedź i pozostaw w garnku.

Krok 2

Do garnka wlej sok pomarańczowy, dopraw zawartością opakowania Knorr oraz dodaj masło. Całość zagotuj i rozprowadź masło w sosie. Podawaj jako dodatek do potraw mięsnych i rybnych.

Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby urozmaicić danie, marchewkę możesz posypać pokrojoną drobno świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej