Marchewka z pomarańczowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z pomarańczowym sosem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

1

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie, następnie odcedź i pozostaw w garnku.

Krok 2

Do garnka wlej sok pomarańczowy, dopraw zawartością opakowania Knorr oraz dodaj masło. Całość zagotuj i rozprowadź masło w sosie. Podawaj jako dodatek do potraw mięsnych i rybnych.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Aby urozmaicić danie, marchewkę możesz posypać pokrojoną drobno świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z pomarańczowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z pomarańczowym sosemMarchewka z pomarańczowym sosem

Marchewkę ugotuj do miękkości we wrzącej wodzie, następnie odcedź i pozostaw w garnku.