Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie
średnie
12 osób zapisało

Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż je na rozgrzanym oleju na rumiano.
Krok 2
Papryczki wypestkuj i posiekaj. Wrzuć na tłuszcz obok kurczaka i podsmaż. Przełóż do rondla z grubym dnem.
Krok 3
Na patelnię wlej wodę i zagotuj. Przelej do rondelka z kurczakiem.
Krok 4
Dodaj ketchup. Duś na małym ogniu pod uchyloną pokrywką przez 15 minut.
Krok 5
Dołóż odsączoną z zalewy fasolkę. Duś kolejne 10 minut. Serwuj w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej