Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż je na rozgrzanym oleju na rumiano.

Krok 2

Papryczki wypestkuj i posiekaj. Wrzuć na tłuszcz obok kurczaka i podsmaż. Przełóż do rondla z grubym dnem.

Krok 3

Na patelnię wlej wodę i zagotuj. Przelej do rondelka z kurczakiem.

Krok 4

Dodaj ketchup. Duś na małym ogniu pod uchyloną pokrywką przez 15 minut.

Krok 5

Dołóż odsączoną z zalewy fasolkę. Duś kolejne 10 minut. Serwuj w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej