Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż je na rozgrzanym oleju na rumiano.

Krok 2

Papryczki wypestkuj i posiekaj. Wrzuć na tłuszcz obok kurczaka i podsmaż. Przełóż do rondla z grubym dnem.

Krok 3

Na patelnię wlej wodę i zagotuj. Przelej do rondelka z kurczakiem.

Krok 4

Dodaj ketchup. Duś na małym ogniu pod uchyloną pokrywką przez 15 minut.

Krok 5

Dołóż odsączoną z zalewy fasolkę. Duś kolejne 10 minut. Serwuj w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
19 osób ogląda przepis:
Sos do sałatki Cezar
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej