Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie
średnie
11 osób zapisało

Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż je na rozgrzanym oleju na rumiano.
Krok 2
Papryczki wypestkuj i posiekaj. Wrzuć na tłuszcz obok kurczaka i podsmaż. Przełóż do rondla z grubym dnem.
Krok 3
Na patelnię wlej wodę i zagotuj. Przelej do rondelka z kurczakiem.
Krok 4
Dodaj ketchup. Duś na małym ogniu pod uchyloną pokrywką przez 15 minut.
Krok 5
Dołóż odsączoną z zalewy fasolkę. Duś kolejne 10 minut. Serwuj w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej