Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki natrzyj Przyprawą do kurczaka Knorr. Obsmaż je na rozgrzanym oleju na rumiano.

Krok 2

Papryczki wypestkuj i posiekaj. Wrzuć na tłuszcz obok kurczaka i podsmaż. Przełóż do rondla z grubym dnem.

Krok 3

Na patelnię wlej wodę i zagotuj. Przelej do rondelka z kurczakiem.

Krok 4

Dodaj ketchup. Duś na małym ogniu pod uchyloną pokrywką przez 15 minut.

Krok 5

Dołóż odsączoną z zalewy fasolkę. Duś kolejne 10 minut. Serwuj w miseczkach posypane natką pietruszki z podgrzanymi tortillami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pałeczki z kurczaka z fasolą w ketchupie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej