Składniki
1.5 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa . Marynatę zrobić mieszając proszek i torebeczki włożonej do Fixu, olej, miód, wodę . Pastę wetrzeć dobrze w mięso. Zostawić na kilkanaście minut. Włożyć każdą porcję w papierową torebkę która była w opakowaniu Fixu - posypując mięso igiełkami rozmarynu ( w każda torebkę włożyć kawałek gałązki. . Zawinąć brzegi torebek tak by były szczelnie zamknięte . Dużą patelnię rozgrzać .Na suchą kłaść mięso w torebkach. Smażyć ok. 4 minut z każdej strony .
Krok 2
Zdjąć z patelni .Rozerwać papier ( usunąć igiełki i gałązki rozmarynu ) i wyłożyć mięso na talerz .
Krok 3
Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką lub jako ciepłą przekąskę z pieczywem i warzywami. W każdym wypadku dekorować gałązkami świeżego rozmarynu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej