Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach
łatwe
6 osób zapisało
Składniki
3 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
1.5 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa . Marynatę zrobić mieszając proszek i torebeczki włożonej do Fixu, olej, miód, wodę . Pastę wetrzeć dobrze w mięso. Zostawić na kilkanaście minut. Włożyć każdą porcję w papierową torebkę która była w opakowaniu Fixu - posypując mięso igiełkami rozmarynu ( w każda torebkę włożyć kawałek gałązki. . Zawinąć brzegi torebek tak by były szczelnie zamknięte . Dużą patelnię rozgrzać .Na suchą kłaść mięso w torebkach. Smażyć ok. 4 minut z każdej strony .
Krok 2
Zdjąć z patelni .Rozerwać papier ( usunąć igiełki i gałązki rozmarynu ) i wyłożyć mięso na talerz .
Krok 3
Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką lub jako ciepłą przekąskę z pieczywem i warzywami. W każdym wypadku dekorować gałązkami świeżego rozmarynu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej