Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś lekko rozklepać tłuczkiem do mięsa . Marynatę zrobić mieszając proszek i torebeczki włożonej do Fixu, olej, miód, wodę . Pastę wetrzeć dobrze w mięso. Zostawić na kilkanaście minut. Włożyć każdą porcję w papierową torebkę która była w opakowaniu Fixu - posypując mięso igiełkami rozmarynu ( w każda torebkę włożyć kawałek gałązki. . Zawinąć brzegi torebek tak by były szczelnie zamknięte . Dużą patelnię rozgrzać .Na suchą kłaść mięso w torebkach. Smażyć ok. 4 minut z każdej strony .

Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - Krok 1

Krok 2

Zdjąć z patelni .Rozerwać papier ( usunąć igiełki i gałązki rozmarynu ) i wyłożyć mięso na talerz .

Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - Krok 2

Krok 3

Podawać jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką lub jako ciepłą przekąskę z pieczywem i warzywami. W każdym wypadku dekorować gałązkami świeżego rozmarynu.

Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka rozmarynowe smażone w torebkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej