
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 pęczek
2 cm
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w kostkę o boku 2 centymetry.

Krok 2
Pół szklanki wody wymieszaj z Fixem Knorr i dodaj mięso. Odstaw na 20 minut.

Krok 3
Na patelni lub w woku rozgrzej olej. Następnie wrzuć kawałki mięsa. Pozostałą marynatę odstaw.

Krok 4
Dodaj do smażonego mięsa posiekany czosnek oraz imbir. Dalej smaż.

Krok 5
Jak mięso będzie miękkie dodaj sos sojowy, ocet, cukier, pieprz, bulion oraz pozostałą marynatę. Gotuj, aż wszystkie składniki się połączą i potrawa zgęstnieje.

Krok 6
Na końcu posyp cebulą dymką pokrojoną w słupki. Danie podawaj samodzielnie lub z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po seczuańsku
Poszukujesz przepisu na smaczne danie pochodzące z kuchni chińskiej? Dobrą propozycją będzie kurczak po seczuańsku. Podstawą do przygotowania tej potrawy jest pierś kurczaka. Przed podsmażeniem jej na patelni, należy starannie ją zamarynować. W tym celu sięgnij przede wszystkim po przyprawy korzenne, takie jak imbir czy gałka muszkatołowa. Do wersji pikantnej niezbędny jest czosnek, papryka chili oraz czarny i biały pieprz. Dla urozmaicenia możesz dodać również listki świeżej kolendry i zmiażdżony w moździerzu anyż. Smażone mięso warto dodatkowo doprawić obranym i startym na małych oczkach tarki imbirem. Zapraw je mieszanką przygotowaną z sosu sojowego, octu i cukru. Nadmierną pikanterię zrównoważysz bulionem warzywnym. Zadbaj o to, aby sos odpowiednio zgęstniał. Gotową potrawę podawaj jako samodzielne danie lub serwuj z dodatkiem długoziarnistego ryżu, ugotowanego na sypko. Warto dodatkowo udekorować je listkami pietruszki. Koniecznie sprawdź nasz przepis na smacznego kurczaka po seczuańsku. Smacznego!