Boczniaki w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniaki w panierce

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

6

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczniaki umyć i osuszyć.

Krok 2

Przygotować składniki panierki. Na jednym talerzu rozbełtać jajka z pieprzem oraz mini kostkami Knorr Czosnek i Pietruszka. Na drugim wsypać ok. 100 gram bułki tartej.

Krok 3

Grzyby panierować w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażyć po 5 minut z każdej strony.

Krok 4

Podawać z białym winem i chrupiącą surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej