Boczniaki w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniaki w panierce

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

12

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

120 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczniaki umyć i osuszyć.

Krok 2

Przygotować składniki panierki. Na jednym talerzu rozbełtać jajka z pieprzem oraz mini kostkami Knorr Czosnek i Pietruszka. Na drugim wsypać ok. 100 gram bułki tartej.

Krok 3

Grzyby panierować w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażyć po 5 minut z każdej strony.

Krok 4

Podawać z białym winem i chrupiącą surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej