Składniki
500 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczniaki umyć i osuszyć.
Krok 2
Przygotować składniki panierki. Na jednym talerzu rozbełtać jajka z pieprzem oraz mini kostkami Knorr Czosnek i Pietruszka. Na drugim wsypać ok. 100 gram bułki tartej.
Krok 3
Grzyby panierować w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażyć po 5 minut z każdej strony.
Krok 4
Podawać z białym winem i chrupiącą surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej