
Składniki
500 gramów
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczniaki umyć i osuszyć.
Krok 2
Przygotować składniki panierki. Na jednym talerzu rozbełtać jajka z pieprzem oraz mini kostkami Knorr Czosnek i Pietruszka. Na drugim wsypać ok. 100 gram bułki tartej.
Krok 3
Grzyby panierować w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażyć po 5 minut z każdej strony.
Krok 4
Podawać z białym winem i chrupiącą surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej