Boczniaki w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniaki w panierce

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

13

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczniaki umyć i osuszyć.

Krok 2

Przygotować składniki panierki. Na jednym talerzu rozbełtać jajka z pieprzem oraz mini kostkami Knorr Czosnek i Pietruszka. Na drugim wsypać ok. 100 gram bułki tartej.

Krok 3

Grzyby panierować w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażyć po 5 minut z każdej strony.

Krok 4

Podawać z białym winem i chrupiącą surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej