Boczniaki w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniaki w panierce

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

11

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczniaki umyć i osuszyć.

Krok 2

Przygotować składniki panierki. Na jednym talerzu rozbełtać jajka z pieprzem oraz mini kostkami Knorr Czosnek i Pietruszka. Na drugim wsypać ok. 100 gram bułki tartej.

Krok 3

Grzyby panierować w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażyć po 5 minut z każdej strony.

Krok 4

Podawać z białym winem i chrupiącą surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniaki w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej