
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
0.5 kilograma
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i osuszone piersi rozbij tłuczkiem na folii spożywczej, aby nie uszkodzić struktury mięsa.
Krok 2
Pokrój w kostkę cebulę i podsmaż, dorzuć połowę pokrojonych w plastry pieczarek i duś aż do odparowania płynu. Gotowe przełóż do miseczki, dodaj łyżkę bułki tartej i przyprawę Delikat Knorr.
Krok 3
Mięso posmaruj farszem, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką.
Krok 4
Gotowe roladki podsmaż na złoto na patelni. Dodaj resztę pieczarek pokrojonych w plastry, smaż 5 minut. Dodaj białe wino i odparuj.
Krok 5
Następnie dolej 1 litr wody, włóż bulionetkę Knorr i duś na małym ogniu ok. 30-40 minut. Powstały podczas duszenia sos zagęść śmietaną wymieszaną z 1 łyżeczką mąki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































