Drobiowe roladki z pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

50 mililitrów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone piersi rozbij tłuczkiem na folii spożywczej, aby nie uszkodzić struktury mięsa.

Krok 2

Pokrój w kostkę cebulę i podsmaż, dorzuć połowę pokrojonych w plastry pieczarek i duś aż do odparowania płynu. Gotowe przełóż do miseczki, dodaj łyżkę bułki tartej i przyprawę Delikat Knorr.

Krok 3

Mięso posmaruj farszem, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką.

Krok 4

Gotowe roladki podsmaż na złoto na patelni. Dodaj resztę pieczarek pokrojonych w plastry, smaż 5 minut. Dodaj białe wino i odparuj.

Krok 5

Następnie dolej 1 litr wody, włóż bulionetkę Knorr i duś na małym ogniu ok. 30-40 minut. Powstały podczas duszenia sos zagęść śmietaną wymieszaną z 1 łyżeczką mąki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej