Drobiowe roladki z pieczarkami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

4 sztuki

0.5 kilograma

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone piersi rozbij tłuczkiem na folii spożywczej, aby nie uszkodzić struktury mięsa.

Krok 2

Pokrój w kostkę cebulę i podsmaż, dorzuć połowę pokrojonych w plastry pieczarek i duś aż do odparowania płynu. Gotowe przełóż do miseczki, dodaj łyżkę bułki tartej i przyprawę Delikat Knorr.

Krok 3

Mięso posmaruj farszem, zwiń ciasno i zepnij wykałaczką. Oprósz mąką.

Krok 4

Gotowe roladki podsmaż na złoto na patelni. Dodaj resztę pieczarek pokrojonych w plastry, smaż 5 minut. Dodaj białe wino i odparuj.

Krok 5

Następnie dolej 1 litr wody, włóż bulionetkę Knorr i duś na małym ogniu ok. 30-40 minut. Powstały podczas duszenia sos zagęść śmietaną wymieszaną z 1 łyżeczką mąki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej