Indycze króliczki na brokułowej trawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze króliczki na brokułowej trawie

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu. Fix wymieszać dokładnie z mięsem z indyka. Mięso ułożyć jak placek o grubości 1 cm na zwilżonej folii aluminiowej i foremką do ciastek wykrawać króliczki. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie zdejmować króliczki płaska łopatką z folii i smażyć z obu stron. Odkładać do osączenia na ręczniku papierowym.

Krok 2

Brokuła ugotować, przestudzić i blenderem zmiksować na puree. Dodać jogurt grecki i doprawić do smaku.

Krok 3

Puree z brokuła rozłożyć na płaskim talerzu, na nim układać usmażone indycze króliczki. SMACZNEGO :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej