Indycze króliczki na brokułowej trawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze króliczki na brokułowej trawie

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu. Fix wymieszać dokładnie z mięsem z indyka. Mięso ułożyć jak placek o grubości 1 cm na zwilżonej folii aluminiowej i foremką do ciastek wykrawać króliczki. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie zdejmować króliczki płaska łopatką z folii i smażyć z obu stron. Odkładać do osączenia na ręczniku papierowym.

Krok 2

Brokuła ugotować, przestudzić i blenderem zmiksować na puree. Dodać jogurt grecki i doprawić do smaku.

Krok 3

Puree z brokuła rozłożyć na płaskim talerzu, na nim układać usmażone indycze króliczki. SMACZNEGO :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej