Indycze króliczki na brokułowej trawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze króliczki na brokułowej trawie

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu. Fix wymieszać dokładnie z mięsem z indyka. Mięso ułożyć jak placek o grubości 1 cm na zwilżonej folii aluminiowej i foremką do ciastek wykrawać króliczki. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie zdejmować króliczki płaska łopatką z folii i smażyć z obu stron. Odkładać do osączenia na ręczniku papierowym.

Krok 2

Brokuła ugotować, przestudzić i blenderem zmiksować na puree. Dodać jogurt grecki i doprawić do smaku.

Krok 3

Puree z brokuła rozłożyć na płaskim talerzu, na nim układać usmażone indycze króliczki. SMACZNEGO :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej