Indycze króliczki na brokułowej trawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indycze króliczki na brokułowej trawie

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Kotlety mielone Knorr przygotować według przepisu na opakowaniu. Fix wymieszać dokładnie z mięsem z indyka. Mięso ułożyć jak placek o grubości 1 cm na zwilżonej folii aluminiowej i foremką do ciastek wykrawać króliczki. Na patelni rozgrzać olej. Delikatnie zdejmować króliczki płaska łopatką z folii i smażyć z obu stron. Odkładać do osączenia na ręczniku papierowym.

Krok 2

Brokuła ugotować, przestudzić i blenderem zmiksować na puree. Dodać jogurt grecki i doprawić do smaku.

Krok 3

Puree z brokuła rozłożyć na płaskim talerzu, na nim układać usmażone indycze króliczki. SMACZNEGO :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indycze króliczki na brokułowej trawie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej