
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
500 gramów
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka, czosnek posiekaj, selera pokrój w słupki podobnej wielkości co papryka, pieczarki i szpinak umyj, a pieczarki pokrój drobno.
Krok 2
Warzywa przesmaż na patelni zaczynając od cebuli, dodaj Fix Leczo i 250 ml wody, oraz posiekane zioła - same liście , duś pod przykryciem 10 min.
Krok 3
Knorr Fix Placki wymieszaj z resztą wody i odstaw na 10 min. Po tym czasie usmaż placki na złocisty kolor i odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 4
Na każdym placku ułóż warzywa i złóż na pół. Podawaj ze świeżymi liśćmi szpinaku

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej