Placek z dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z dodatkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

500 gramów

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w paski, cebulę obierz i pokrój w piórka, czosnek posiekaj, selera pokrój w słupki podobnej wielkości co papryka, pieczarki i szpinak umyj, a pieczarki pokrój drobno.

Krok 2

Warzywa przesmaż na patelni zaczynając od cebuli, dodaj Fix Leczo i 250 ml wody, oraz posiekane zioła - same liście , duś pod przykryciem 10 min.

Krok 3

Knorr Fix Placki wymieszaj z resztą wody i odstaw na 10 min. Po tym czasie usmaż placki na złocisty kolor i odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 4

Na każdym placku ułóż warzywa i złóż na pół. Podawaj ze świeżymi liśćmi szpinaku

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej