
Składniki
300 mililitrów
6 łyżek
1 łyżeczka
100 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę opłucz i odstaw.
Krok 2
W garnku rozgrzej olej i wrzuć posiekaną młodą cebulkę i szczypiorek. Smaż, ciągle mieszając. Cebulka musi nabrać jasnobrązowego koloru.
Krok 3
Następnie zmniejsz ogień i dodaj imbir, czosnek, chilli i kurkumę. Ciągle mieszaj.
Krok 4
Dodaj soczewicę, wymieszaj i wlej wodę.
Krok 5
Duś przez 25 minut. Gdy soczewica będzie już miękka dodaj sól. Podawaj na gorąco.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























