Krewetki z pomidorami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pomidorami i fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

200 gramów

0.5 pęczka

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź.

Krok 2

W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.

Krok 3

Cebulę oraz szczypiorek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podduś, po czym dodaj pomidory, pieprz i sól i duś tak długo, by powstał gęsty sos.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż krewetki, polej je sosem i posyp pokruszonym serem. Piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej