Krewetki z pomidorami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pomidorami i fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

200 gramów

0.5 pęczka

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź.

Krok 2

W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.

Krok 3

Cebulę oraz szczypiorek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podduś, po czym dodaj pomidory, pieprz i sól i duś tak długo, by powstał gęsty sos.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż krewetki, polej je sosem i posyp pokruszonym serem. Piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Paluszki rybne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej