Krewetki z pomidorami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pomidorami i fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

200 gramów

0.5 pęczka

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź.

Krok 2

W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.

Krok 3

Cebulę oraz szczypiorek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podduś, po czym dodaj pomidory, pieprz i sól i duś tak długo, by powstał gęsty sos.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż krewetki, polej je sosem i posyp pokruszonym serem. Piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej