
Składniki
1 sztuka
null
1 opakowanie
null
200 gramów
0.5 pęczka
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź.
Krok 2
W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 3
Cebulę oraz szczypiorek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podduś, po czym dodaj pomidory, pieprz i sól i duś tak długo, by powstał gęsty sos.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż krewetki, polej je sosem i posyp pokruszonym serem. Piecz przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej