Składniki
1 sztuka
null
1 opakowanie
null
200 gramów
0.5 pęczka
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź.
Krok 2
W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 3
Cebulę oraz szczypiorek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podduś, po czym dodaj pomidory, pieprz i sól i duś tak długo, by powstał gęsty sos.
Krok 4
W żaroodpornym naczyniu ułóż krewetki, polej je sosem i posyp pokruszonym serem. Piecz przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej