Krewetki z pomidorami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z pomidorami i fetą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

200 gramów

0.5 pęczka

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki włóż do zimnej wody i rozmroź.

Krok 2

W tym czasie nagrzej piekarnik do 200 stopni.

Krok 3

Cebulę oraz szczypiorek posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Podduś, po czym dodaj pomidory, pieprz i sól i duś tak długo, by powstał gęsty sos.

Krok 4

W żaroodpornym naczyniu ułóż krewetki, polej je sosem i posyp pokruszonym serem. Piecz przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z pomidorami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej