Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Trawę cytrynową posiekaj bardzo drobno, imbir obierz, zetrzyj na tarce, dodaj resztę przypraw, oliwę i sos sojowy – utrzyj w moździerzu.

Krok 2

Kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj marynatą. Włóż do rękawa do pieczenia, zawiąż i pozostaw przynajmniej na 1 godzinę do zamarynowania się.

Krok 3

Piecz ok 40 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej