Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżka

null

50 gramów

0.5 kilograma

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe oprósz solą.

Krok 2

Jabłka obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryna. Na dnia ułóż jabłka.

Krok 4

Cebulę posiekaj, połóż na jabłkach i dodaj śledzie. Posyp tymiankiem. Dodaj 3 łyżki wody.

Krok 5

Trzymaj na ogniu przez 25 minut, jabłka musza być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kremowa zupa z kurek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej