Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżka

null

50 gramów

0.5 kilograma

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe oprósz solą.

Krok 2

Jabłka obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryna. Na dnia ułóż jabłka.

Krok 4

Cebulę posiekaj, połóż na jabłkach i dodaj śledzie. Posyp tymiankiem. Dodaj 3 łyżki wody.

Krok 5

Trzymaj na ogniu przez 25 minut, jabłka musza być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto na pizzę
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej