Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżka

null

50 gramów

0.5 kilograma

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe oprósz solą.

Krok 2

Jabłka obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryna. Na dnia ułóż jabłka.

Krok 4

Cebulę posiekaj, połóż na jabłkach i dodaj śledzie. Posyp tymiankiem. Dodaj 3 łyżki wody.

Krok 5

Trzymaj na ogniu przez 25 minut, jabłka musza być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej