Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
1 łyżka
null
50 gramów
0.5 kilograma
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety śledziowe oprósz solą.
Krok 2
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryna. Na dnia ułóż jabłka.
Krok 4
Cebulę posiekaj, połóż na jabłkach i dodaj śledzie. Posyp tymiankiem. Dodaj 3 łyżki wody.
Krok 5
Trzymaj na ogniu przez 25 minut, jabłka musza być miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej