Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżka

null

50 gramów

0.5 kilograma

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe oprósz solą.

Krok 2

Jabłka obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryna. Na dnia ułóż jabłka.

Krok 4

Cebulę posiekaj, połóż na jabłkach i dodaj śledzie. Posyp tymiankiem. Dodaj 3 łyżki wody.

Krok 5

Trzymaj na ogniu przez 25 minut, jabłka musza być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej