Zapiekanka ze śledzi z kawałkami jabłka i cebuli
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
1 łyżka
null
50 gramów
0.5 kilograma
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety śledziowe oprósz solą.
Krok 2
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj margaryna. Na dnia ułóż jabłka.
Krok 4
Cebulę posiekaj, połóż na jabłkach i dodaj śledzie. Posyp tymiankiem. Dodaj 3 łyżki wody.
Krok 5
Trzymaj na ogniu przez 25 minut, jabłka musza być miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej