
Składniki
800 gramów
500 mililitrów
1 sztuka
500 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę podziel na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż bitki, uprzednio oprószając je mąką.

Krok 3
Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Smaż przez kilka minut.

Krok 4
Następnie wlej wino i poczekaj, aż wyparuje alkohol.

Krok 5
Następnie dodaj bulion oraz Sos do pieczeni ciemny Knorr. Całość gotuj około 20 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie.

Krok 6
Wszystkie zioła zwiń sznurkiem i dodaj do bitek pod koniec duszenia, aby całość nabrała aromatu. Podawaj samodzielnie lub z pieczywem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej