Kurczak w jarzynach po wiedeńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w jarzynach po wiedeńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, pokrój na 4 części i natrzyj solą.

Krok 2

Obierz kalarepę i marchew, a następnie pokrój i podduś na margarynie.

Krok 3

Dodaj siekaną natkę pietruszki i cukier.

Krok 4

Po 10 minutach oprósz mąką i dodaj kawałki kurczaka. Podlej rosołem Knorr i uduś.

Krok 5

Kilka minut przed zakończeniem duszenia wrzuć opłukany groszek.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej