
Składniki
null
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, pokrój na 4 części i natrzyj solą.
Krok 2
Obierz kalarepę i marchew, a następnie pokrój i podduś na margarynie.
Krok 3
Dodaj siekaną natkę pietruszki i cukier.
Krok 4
Po 10 minutach oprósz mąką i dodaj kawałki kurczaka. Podlej rosołem Knorr i uduś.
Krok 5
Kilka minut przed zakończeniem duszenia wrzuć opłukany groszek.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej