
Składniki
null
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, pokrój na 4 części i natrzyj solą.
Krok 2
Obierz kalarepę i marchew, a następnie pokrój i podduś na margarynie.
Krok 3
Dodaj siekaną natkę pietruszki i cukier.
Krok 4
Po 10 minutach oprósz mąką i dodaj kawałki kurczaka. Podlej rosołem Knorr i uduś.
Krok 5
Kilka minut przed zakończeniem duszenia wrzuć opłukany groszek.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej