Kurczak w jarzynach po wiedeńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w jarzynach po wiedeńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, pokrój na 4 części i natrzyj solą.

Krok 2

Obierz kalarepę i marchew, a następnie pokrój i podduś na margarynie.

Krok 3

Dodaj siekaną natkę pietruszki i cukier.

Krok 4

Po 10 minutach oprósz mąką i dodaj kawałki kurczaka. Podlej rosołem Knorr i uduś.

Krok 5

Kilka minut przed zakończeniem duszenia wrzuć opłukany groszek.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej