Kurczak w jarzynach po wiedeńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w jarzynach po wiedeńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, pokrój na 4 części i natrzyj solą.

Krok 2

Obierz kalarepę i marchew, a następnie pokrój i podduś na margarynie.

Krok 3

Dodaj siekaną natkę pietruszki i cukier.

Krok 4

Po 10 minutach oprósz mąką i dodaj kawałki kurczaka. Podlej rosołem Knorr i uduś.

Krok 5

Kilka minut przed zakończeniem duszenia wrzuć opłukany groszek.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej