Kurczak w jarzynach po wiedeńsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak w jarzynach po wiedeńsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka przygotuj, pokrój na 4 części i natrzyj solą.

Krok 2

Obierz kalarepę i marchew, a następnie pokrój i podduś na margarynie.

Krok 3

Dodaj siekaną natkę pietruszki i cukier.

Krok 4

Po 10 minutach oprósz mąką i dodaj kawałki kurczaka. Podlej rosołem Knorr i uduś.

Krok 5

Kilka minut przed zakończeniem duszenia wrzuć opłukany groszek.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w jarzynach po wiedeńsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej