
Składniki
null
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
1 szklanka
200 gramów
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka przygotuj, pokrój na 4 części i natrzyj solą.
Krok 2
Obierz kalarepę i marchew, a następnie pokrój i podduś na margarynie.
Krok 3
Dodaj siekaną natkę pietruszki i cukier.
Krok 4
Po 10 minutach oprósz mąką i dodaj kawałki kurczaka. Podlej rosołem Knorr i uduś.
Krok 5
Kilka minut przed zakończeniem duszenia wrzuć opłukany groszek.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej