Chrupiące pałki z orzechami pekan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pałki z orzechami pekan

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

76 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżeczki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

6 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyj, natrzyj przyprawą Knorr i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Krok 2

Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a następnie umieść w kielichu blendera i zmiksuj na sypko.

Krok 3

Pieczywo przesyp do miski, dodaj posiekane orzechy, natkę oraz starty ser i dopraw do smaku. Na koniec dodaj margarynę i wymieszaj dobrze.

Krok 4

Przyprawione pałki kurczaka wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 °C.

Krok 5

Po tym czasie wyjmij je i na każdą z pałek nałóż orzechowy crust.

Krok 6

Pałki ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 15-20 minut w temperaturze 180 °C.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej