Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

3

heart
41 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

18 sztuk

500 gramów

1 sztuka

125 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, wytnij ogonki ze środka nożykiem, zrób dość spory otwór, aby potem nadziać pieczarkę szynką wieprzową. Szynkę umyj i zmiel. Dodaj jajko, sól, pieprz i przyprawę do mięs Knorr. Wymieszaj mięso.

Krok 2

Do masy dodaj pocięte drobno ogonki z pieczarek oraz to, co wycięliśmy z pieczarek. Wymieszaj mięso z pieczarkami i nadziewaj nim pieczarki.

Krok 3

Pieczarki ułóż na blaszce. Pokrój masło i zwiń w ruloniki. Włóż je pomiędzy pieczarki - w ten sposób powstanie pyszny sos. Na koniec posyp przyprawą do mięsa wieprzowego. Piecz w 200 stopniach przez około 30 minut, polewając masłem, które się rozpuściło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarkiKarnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki

Nadziewane pieczarki wyśmienicie sprawdzą się jako przekąska podawana w czasie karnawału, ale też przy wielu innych okazjach. Z powodzeniem zaserwujesz ją w formie przystawki w trakcie rodzinnych uroczystości i spotkań ze znajomymi. Nadziewane pieczarki to potrawa, której przygotowanie jest stosunkowo proste i nie wymaga wiele czasu. Na początek umyj pieczarki, a następnie usuń ogonki oraz przygotuj miejsce na farsz, wycinając część wnętrza kapelusza. Farsz przygotujesz ze zmieszania zmielonej szynki oraz drobno posiekanych pieczarek. Stosując rozmaite kombinacje farszu, zmienisz i urozmaicisz te przystawki. Mięso mielone, drobno skrojona cebula, tarta bułka, roztrzepane jajko i starty na tarce żółty ser to tylko jedna z wielu takich propozycji. Smak farszu wzbogaci drobno posiekana natka pietruszki oraz suszone zioła. Dobrze sprawdzi się tymianek i estragon. Całość podawaj z dipem przygotowanym wcześniej na bazie jogurtu i żółtego sera. Sprawdź przepis i przygotuj tę smaczną przekąskę!