Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - przepis – Zobacz na przepisy.pl

Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

3

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

18 sztuk

500 gramów

1 sztuka

125 gramów

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj, wytnij ogonki ze środka nożykiem, zrób dość spory otwór, aby potem nadziać pieczarkę szynką wieprzową. Szynkę umyj i zmiel. Dodaj jajko, sól, pieprz i przyprawę do mięs Knorr. Wymieszaj mięso.

Krok 2

Do masy dodaj pocięte drobno ogonki z pieczarek oraz to, co wycięliśmy z pieczarek. Wymieszaj mięso z pieczarkami i nadziewaj nim pieczarki.

Krok 3

Pieczarki ułóż na blaszce. Pokrój masło i zwiń w ruloniki. Włóż je pomiędzy pieczarki - w ten sposób powstanie pyszny sos. Na koniec posyp przyprawą do mięsa wieprzowego. Piecz w 200 stopniach przez około 30 minut, polewając masłem, które się rozpuściło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Czarny stek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karnawałowa przekąska - nadziewane pieczarkiKarnawałowa przekąska - nadziewane pieczarki

Nadziewane pieczarki wyśmienicie sprawdzą się jako przekąska podawana w czasie karnawału, ale też przy wielu innych okazjach. Z powodzeniem zaserwujesz ją w formie przystawki w trakcie rodzinnych uroczystości i spotkań ze znajomymi. Nadziewane pieczarki to potrawa, której przygotowanie jest stosunkowo proste i nie wymaga wiele czasu. Na początek umyj pieczarki, a następnie usuń ogonki oraz przygotuj miejsce na farsz, wycinając część wnętrza kapelusza. Farsz przygotujesz ze zmieszania zmielonej szynki oraz drobno posiekanych pieczarek. Stosując rozmaite kombinacje farszu, zmienisz i urozmaicisz te przystawki. Mięso mielone, drobno skrojona cebula, tarta bułka, roztrzepane jajko i starty na tarce żółty ser to tylko jedna z wielu takich propozycji. Smak farszu wzbogaci drobno posiekana natka pietruszki oraz suszone zioła. Dobrze sprawdzi się tymianek i estragon. Całość podawaj z dipem przygotowanym wcześniej na bazie jogurtu i żółtego sera. Sprawdź przepis i przygotuj tę smaczną przekąskę!