Zapiekany kurczak z zielonymi warzywami
łatwe
518 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
250 gramów
200 gramów
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
150 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni. Przełóż do większej miski.

Krok 2
Szpinak i brokuły dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonych warzyw, sparz je w gorącej wodzie przez minutę. Świeże brokuły natomiast podziel na mniejsze różyczki i gotuj do miękkości.

Krok 3
Przełóż wszystkie warzywa wraz z groszkiem do miski z mięsem. Póki są ciepłe, dodaj margarynę, śmietanę oraz sos Knorr. Wszystko delikatnie wymieszaj, aż tłuszcz się rozpuści.

Krok 4
Gotową mieszankę przełóż do kilku mniejszych foremek do zapiekania i posyp serem. Piecz w temperaturze 180 °C, aż ser się rozpuści (około 10 minut). Na koniec posyp wszystko papryką. W ten sposób możesz również przygotować zapiekaną rybę z warzywami.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekany kurczak z zielonymi warzywami
Znakomite zapiekanki z kurczaka i zielonych warzyw podajemy w indywidualnych naczyniach.