Steki po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki po włosku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

30 dekagramów

20 dekagramów

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój na ćwiartki, skrop niewielką ilością oliwy, włóż do piekarnika i piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Pomidory przekrój na połówki, skrop oliwą, ułóż obok cebul i piecz około 10 minut. Wyjmij z piekarnika.

Krok 3

Liście szpinaku włóż na chwilę do osolonego wrzątku, po czym wyjmij i opłukaj w zimnej wodzie, a potem osącz.

Krok 4

Mięso przypraw pieprzem i smaż na patelni około 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Zdejmij z ognia, posól i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu. Podawaj ze szpinakiem, pieczonymi pomidorami i cebulą, posypane rozkruszoną fetą i udekorowane ziołami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej