
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
30 dekagramów
20 dekagramów
100 mililitrów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój na ćwiartki, skrop niewielką ilością oliwy, włóż do piekarnika i piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2
Pomidory przekrój na połówki, skrop oliwą, ułóż obok cebul i piecz około 10 minut. Wyjmij z piekarnika.
Krok 3
Liście szpinaku włóż na chwilę do osolonego wrzątku, po czym wyjmij i opłukaj w zimnej wodzie, a potem osącz.
Krok 4
Mięso przypraw pieprzem i smaż na patelni około 5 minut z każdej strony.
Krok 5
Zdejmij z ognia, posól i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu. Podawaj ze szpinakiem, pieczonymi pomidorami i cebulą, posypane rozkruszoną fetą i udekorowane ziołami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej