Steki po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Steki po włosku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

30 dekagramów

20 dekagramów

100 mililitrów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokrój na ćwiartki, skrop niewielką ilością oliwy, włóż do piekarnika i piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Pomidory przekrój na połówki, skrop oliwą, ułóż obok cebul i piecz około 10 minut. Wyjmij z piekarnika.

Krok 3

Liście szpinaku włóż na chwilę do osolonego wrzątku, po czym wyjmij i opłukaj w zimnej wodzie, a potem osącz.

Krok 4

Mięso przypraw pieprzem i smaż na patelni około 5 minut z każdej strony.

Krok 5

Zdejmij z ognia, posól i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu. Podawaj ze szpinakiem, pieczonymi pomidorami i cebulą, posypane rozkruszoną fetą i udekorowane ziołami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pad Thai
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej