
Składniki
4 sztuki
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
30 dekagramów
20 dekagramów
100 mililitrów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule pokrój na ćwiartki, skrop niewielką ilością oliwy, włóż do piekarnika i piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2
Pomidory przekrój na połówki, skrop oliwą, ułóż obok cebul i piecz około 10 minut. Wyjmij z piekarnika.
Krok 3
Liście szpinaku włóż na chwilę do osolonego wrzątku, po czym wyjmij i opłukaj w zimnej wodzie, a potem osącz.
Krok 4
Mięso przypraw pieprzem i smaż na patelni około 5 minut z każdej strony.
Krok 5
Zdejmij z ognia, posól i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu. Podawaj ze szpinakiem, pieczonymi pomidorami i cebulą, posypane rozkruszoną fetą i udekorowane ziołami.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























