Lane ciasto

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

0

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę połącz z jajkami i wymieszaj na jednolitą masę.

Krok 2

Na gotującą osoloną wodę wlewaj przez lejek ciasto.

Krok 3

Kluski wyjmuj sitkiem, przekładaj do wazy i zalewaj gorącą zupą

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej