Składniki
100 gramów
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę połącz z jajkami i wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 2
Na gotującą osoloną wodę wlewaj przez lejek ciasto.
Krok 3
Kluski wyjmuj sitkiem, przekładaj do wazy i zalewaj gorącą zupą
Przepisy w Waszym wykonaniu
11 osób ogląda przepis: 
Kurczak po libańsku
25 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej