Sandacz po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

122 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z limonek.

Sandacz po tajsku - Krok 1

Krok 2

Czosnek, chili i kolendrę posiekaj i dodaj do marynaty.

Sandacz po tajsku - Krok 2

Krok 3

Trawę cytrynową pokrój w większe kawałki i wymieszaj z resztą przypraw.

Sandacz po tajsku - Krok 3

Krok 4

Kawałki ryby wymieszaj z marynatą.

Sandacz po tajsku - Krok 4

Krok 5

Ułóż rybę na pergaminie na blaszce i piecz około 10 minut w temperaturze 170 stopni.

Sandacz po tajsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej