Sandacz po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz po tajsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z limonek.

Sandacz po tajsku - Krok 1

Krok 2

Czosnek, chili i kolendrę posiekaj i dodaj do marynaty.

Sandacz po tajsku - Krok 2

Krok 3

Trawę cytrynową pokrój w większe kawałki i wymieszaj z resztą przypraw.

Sandacz po tajsku - Krok 3

Krok 4

Kawałki ryby wymieszaj z marynatą.

Sandacz po tajsku - Krok 4

Krok 5

Ułóż rybę na pergaminie na blaszce i piecz około 10 minut w temperaturze 170 stopni.

Sandacz po tajsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej