
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z limonek.

Krok 2
Czosnek, chili i kolendrę posiekaj i dodaj do marynaty.

Krok 3
Trawę cytrynową pokrój w większe kawałki i wymieszaj z resztą przypraw.

Krok 4
Kawałki ryby wymieszaj z marynatą.

Krok 5
Ułóż rybę na pergaminie na blaszce i piecz około 10 minut w temperaturze 170 stopni.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej