
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z limonek.

Krok 2
Czosnek, chili i kolendrę posiekaj i dodaj do marynaty.

Krok 3
Trawę cytrynową pokrój w większe kawałki i wymieszaj z resztą przypraw.

Krok 4
Kawałki ryby wymieszaj z marynatą.

Krok 5
Ułóż rybę na pergaminie na blaszce i piecz około 10 minut w temperaturze 170 stopni.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej