Pielmieni cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pielmieni cielęce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

100 gramów

1 szklanka

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę zmiel na drobno ze słoniną, a następnie dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Wyrób na jednolitą masę z jednym jajkiem.

Krok 3

Z mąki, wody i dwóch jajek zagnieć ciasto.

Krok 4

Z cielęcego farszu formuj kuleczki i lep półokrągłe pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie.

Krok 5

Oprósz pietruszką i łyżką kwaśnej śmietany.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej