
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
500 gramów
100 gramów
1 szklanka
2 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę zmiel na drobno ze słoniną, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Wyrób na jednolitą masę z jednym jajkiem.
Krok 3
Z mąki, wody i dwóch jajek zagnieć ciasto.
Krok 4
Z cielęcego farszu formuj kuleczki i lep półokrągłe pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie.
Krok 5
Oprósz pietruszką i łyżką kwaśnej śmietany.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej