
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
500 gramów
100 gramów
1 szklanka
2 łyżki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę zmiel na drobno ze słoniną, a następnie dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
Wyrób na jednolitą masę z jednym jajkiem.
Krok 3
Z mąki, wody i dwóch jajek zagnieć ciasto.
Krok 4
Z cielęcego farszu formuj kuleczki i lep półokrągłe pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie.
Krok 5
Oprósz pietruszką i łyżką kwaśnej śmietany.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej