Pielmieni cielęce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pielmieni cielęce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

500 gramów

100 gramów

1 szklanka

2 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę zmiel na drobno ze słoniną, a następnie dopraw solą i pieprzem.

Krok 2

Wyrób na jednolitą masę z jednym jajkiem.

Krok 3

Z mąki, wody i dwóch jajek zagnieć ciasto.

Krok 4

Z cielęcego farszu formuj kuleczki i lep półokrągłe pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie.

Krok 5

Oprósz pietruszką i łyżką kwaśnej śmietany.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pielmieni cielęce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej