Imbirowe racuchy gruszkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowe racuchy gruszkowe

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

2 szczypty

50 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix łączymy z imbirem i dolewamy mleko. Dokładnie mieszamy.

Krok 2

Gruszki kroimy w plastry i maczamy w cieście. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej