Imbirowe racuchy gruszkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Imbirowe racuchy gruszkowe

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

2 szczypty

50 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix łączymy z imbirem i dolewamy mleko. Dokładnie mieszamy.

Krok 2

Gruszki kroimy w plastry i maczamy w cieście. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Imbirowe racuchy gruszkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej