Racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier + mąkę utrzepać. Dodać mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować. Dodać jabłka, wymieszać łyżką i smażyć na oleju. Posypać ewentualnie cukrem pudrem. Można dodać cynamon.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej