Racuchy ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Racuchy ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

100 mililitrów

4 sztuki

300 gramów

15 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany ryż wymieszaj z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą ryżową. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładaj łyżką nieduże placki i smaż na złoty kolor.

Krok 4

Racuchy ryżowe podawaj bezpośrednio po usmażeniu z dżemem, powidłami lub posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej