Racuchy ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

100 mililitrów

4 sztuki

300 gramów

15 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany ryż wymieszaj z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą ryżową. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładaj łyżką nieduże placki i smaż na złoty kolor.

Krok 4

Racuchy ryżowe podawaj bezpośrednio po usmażeniu z dżemem, powidłami lub posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej