
Składniki
1 szczypta
150 gramów
100 mililitrów
4 sztuki
300 gramów
15 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowany ryż wymieszaj z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą ryżową. Dodaj szczyptę soli.
Krok 3
Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładaj łyżką nieduże placki i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Racuchy ryżowe podawaj bezpośrednio po usmażeniu z dżemem, powidłami lub posypane cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej