Racuchy ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

100 mililitrów

4 sztuki

300 gramów

15 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany ryż wymieszaj z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą ryżową. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładaj łyżką nieduże placki i smaż na złoty kolor.

Krok 4

Racuchy ryżowe podawaj bezpośrednio po usmażeniu z dżemem, powidłami lub posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej