Racuchy ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

100 mililitrów

4 sztuki

300 gramów

15 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany ryż wymieszaj z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą ryżową. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładaj łyżką nieduże placki i smaż na złoty kolor.

Krok 4

Racuchy ryżowe podawaj bezpośrednio po usmażeniu z dżemem, powidłami lub posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej