Racuchy ryżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy ryżowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 gramów

100 mililitrów

4 sztuki

300 gramów

15 gramów

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowany ryż wymieszaj z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z masą ryżową. Dodaj szczyptę soli.

Krok 3

Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładaj łyżką nieduże placki i smaż na złoty kolor.

Krok 4

Racuchy ryżowe podawaj bezpośrednio po usmażeniu z dżemem, powidłami lub posypane cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy ryżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej