Drożdżowe racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drożdżowe racuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

15 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzyj z 100 ml ciepłego mleka i 1 łyżeczką cukru.

Krok 2

Dodaj jedną łyżkę mąki, wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Żółtka utrzyj z resztą cukru, białka ubij.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj resztę mąki i wyrób ciasto.

Krok 5

Smaż na oleju. Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej