
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
200 mililitrów
2 sztuki
200 gramów
3 łyżki
15 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozetrzyj z 100 ml ciepłego mleka i 1 łyżeczką cukru.
Krok 2
Dodaj jedną łyżkę mąki, wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia.
Krok 3
Żółtka utrzyj z resztą cukru, białka ubij.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj resztę mąki i wyrób ciasto.
Krok 5
Smaż na oleju. Posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej