Drożdżowe racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Drożdżowe racuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

15 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzyj z 100 ml ciepłego mleka i 1 łyżeczką cukru.

Krok 2

Dodaj jedną łyżkę mąki, wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Żółtka utrzyj z resztą cukru, białka ubij.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj resztę mąki i wyrób ciasto.

Krok 5

Smaż na oleju. Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej