Drożdżowe racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drożdżowe racuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

200 gramów

3 łyżki

15 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzyj z 100 ml ciepłego mleka i 1 łyżeczką cukru.

Krok 2

Dodaj jedną łyżkę mąki, wymieszaj, odstaw do wyrośnięcia.

Krok 3

Żółtka utrzyj z resztą cukru, białka ubij.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą, dodaj resztę mąki i wyrób ciasto.

Krok 5

Smaż na oleju. Posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drożdżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej