
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zmiksuj z jajkiem i kefirem. Przypraw solą, pieprzem i kolendrą.
Krok 2
Obrane marchewki ugotuj w osolonej wodzie, pokrój w plasterki.
Krok 3
Obrana cebulę i czosnek posiekaj i dodaj do ciasta razem z marchewką.
Krok 4
Na rozgrzany olej nakładaj porcje ciasta i smaż racuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej