
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zmiksuj z jajkiem i kefirem. Przypraw solą, pieprzem i kolendrą.
Krok 2
Obrane marchewki ugotuj w osolonej wodzie, pokrój w plasterki.
Krok 3
Obrana cebulę i czosnek posiekaj i dodaj do ciasta razem z marchewką.
Krok 4
Na rozgrzany olej nakładaj porcje ciasta i smaż racuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej