
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zmiksuj z jajkiem i kefirem. Przypraw solą, pieprzem i kolendrą.
Krok 2
Obrane marchewki ugotuj w osolonej wodzie, pokrój w plasterki.
Krok 3
Obrana cebulę i czosnek posiekaj i dodaj do ciasta razem z marchewką.
Krok 4
Na rozgrzany olej nakładaj porcje ciasta i smaż racuchy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej