Racuchy marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy marchewką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmiksuj z jajkiem i kefirem. Przypraw solą, pieprzem i kolendrą.

Krok 2

Obrane marchewki ugotuj w osolonej wodzie, pokrój w plasterki.

Krok 3

Obrana cebulę i czosnek posiekaj i dodaj do ciasta razem z marchewką.

Krok 4

Na rozgrzany olej nakładaj porcje ciasta i smaż racuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej