Racuchy marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy marchewką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

2 szklanki

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zmiksuj z jajkiem i kefirem. Przypraw solą, pieprzem i kolendrą.

Krok 2

Obrane marchewki ugotuj w osolonej wodzie, pokrój w plasterki.

Krok 3

Obrana cebulę i czosnek posiekaj i dodaj do ciasta razem z marchewką.

Krok 4

Na rozgrzany olej nakładaj porcje ciasta i smaż racuchy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy  marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej