
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
500 mililitrów
3 szklanki
2 sztuki
3 sztuki
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko lekko podgrzej.
Krok 2
Zalej nim drożdże i cukier, następnie wbij jajka, dodaj sól, wymieszaj składniki i dodaj mąkę. Wszystko razem wymieszaj i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 3
Jabłka obierz i pokrój na kawałki około 1x2 cm. Pokrojone jabłka wymieszaj z ciastem.
Krok 4
Na rozgrzany olej dużą łyżką nakładaj ciasto i smaż na małym ogniu po obu stronach.
Krok 5
Po usmażeniu racuszki posyp cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej