Racuchy z jabłkami dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z jabłkami dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

500 mililitrów

3 szklanki

2 sztuki

3 sztuki

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko lekko podgrzej.

Krok 2

Zalej nim drożdże i cukier, następnie wbij jajka, dodaj sól, wymieszaj składniki i dodaj mąkę. Wszystko razem wymieszaj i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 3

Jabłka obierz i pokrój na kawałki około 1x2 cm. Pokrojone jabłka wymieszaj z ciastem.

Krok 4

Na rozgrzany olej dużą łyżką nakładaj ciasto i smaż na małym ogniu po obu stronach.

Krok 5

Po usmażeniu racuszki posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej