Racuchy z jabłkami dla dzieci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z jabłkami dla dzieci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

500 mililitrów

3 szklanki

2 sztuki

3 sztuki

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko lekko podgrzej.

Krok 2

Zalej nim drożdże i cukier, następnie wbij jajka, dodaj sól, wymieszaj składniki i dodaj mąkę. Wszystko razem wymieszaj i odstaw na 30 minut do wyrośnięcia.

Krok 3

Jabłka obierz i pokrój na kawałki około 1x2 cm. Pokrojone jabłka wymieszaj z ciastem.

Krok 4

Na rozgrzany olej dużą łyżką nakładaj ciasto i smaż na małym ogniu po obu stronach.

Krok 5

Po usmażeniu racuszki posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z jabłkami dla dzieci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarpana wieprzowina
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej