
Składniki
200 gramów
2 szklanki
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę kukurydziana ugotuj.
Krok 2
Jabłka obierz i utrzyj.
Krok 3
Śliwki umyj i również utrzyj.
Krok 4
Ugotowaną kaszę kukurydzianą przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 5
Przykryj utartymi jabłkami i śliwkami, po czym zapiecz.
Krok 6
Posyp siekanymi orzechami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej