Kasza kukurydziana na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza kukurydziana na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 szklanki

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę kukurydziana ugotuj.

Krok 2

Jabłka obierz i utrzyj.

Krok 3

Śliwki umyj i również utrzyj.

Krok 4

Ugotowaną kaszę kukurydzianą przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

Przykryj utartymi jabłkami i śliwkami, po czym zapiecz.

Krok 6

Posyp siekanymi orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej