
Składniki
200 gramów
2 szklanki
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę kukurydziana ugotuj.
Krok 2
Jabłka obierz i utrzyj.
Krok 3
Śliwki umyj i również utrzyj.
Krok 4
Ugotowaną kaszę kukurydzianą przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 5
Przykryj utartymi jabłkami i śliwkami, po czym zapiecz.
Krok 6
Posyp siekanymi orzechami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej