Kasza kukurydziana na słodko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza kukurydziana na słodko

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 szklanki

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę kukurydziana ugotuj.

Krok 2

Jabłka obierz i utrzyj.

Krok 3

Śliwki umyj i również utrzyj.

Krok 4

Ugotowaną kaszę kukurydzianą przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 5

Przykryj utartymi jabłkami i śliwkami, po czym zapiecz.

Krok 6

Posyp siekanymi orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza kukurydziana na słodko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej