Kompot z owoców mieszanych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kompot z owoców mieszanych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

5 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz jabłka, gruszki i śliwki. Usuń gniazda nasienne i wyjmij pestki.

Krok 2

Przygotuj syrop z litry wody i cukru.

Krok 3

Do wrzącego syropu włóż owoce: najpierw gruszki, potem jabłka, a na końcu śliwki. Ugotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kompot z owoców mieszanych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej