
Składniki
3 łyżki
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz jabłka, gruszki i śliwki. Usuń gniazda nasienne i wyjmij pestki.
Krok 2
Przygotuj syrop z litry wody i cukru.
Krok 3
Do wrzącego syropu włóż owoce: najpierw gruszki, potem jabłka, a na końcu śliwki. Ugotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej