![Klopsy gotowane](ng-assets/img/zaslepka_kp.jpg)
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 dekagramy
1 łyżeczka
1 sztuka
20 dekagramów
3 sztuki
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.
Krok 2
Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.
Krok 3
Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.
Krok 4
Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.
Krok 5
Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.
Krok 6
Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
![](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/100x0/salatka_kiszone_ogorki1597521598524899000.jpg)
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej