Klopsy gotowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsy gotowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 dekagramy

1 łyżeczka

1 sztuka

20 dekagramów

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

Krok 2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

Krok 3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

Krok 4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

Krok 5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

Krok 6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej