Klopsy gotowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsy gotowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 dekagramy

1 łyżeczka

1 sztuka

20 dekagramów

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

Krok 2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

Krok 3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

Krok 4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

Krok 5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

Krok 6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej