Klopsy gotowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsy gotowane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 dekagramy

1 łyżeczka

1 sztuka

20 dekagramów

3 sztuki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Połowę cebuli posiekaj i zeszklij na tłuszczu.

Krok 2

Bułkę namocz, odciśnij. Grzyby namocz i odsącz.

Krok 3

Mięso zmiel w maszynce wraz z połową cebuli i grzybami oraz bułką.

Krok 4

Do masy dodaj roztarty z solą czosnek, całe jajo, mąkę ziemniaczaną, podsmażoną cebulę oraz przyprawy.

Krok 5

Całą masę dokładnie wyrób, przypraw do smaku i formujemy z niej duże kule.

Krok 6

Zagotuj osoloną wodę i do wrzątku wkładaj uformowane klopsy. Gotuj około 20 minut na wolnym ogniu. Podajemy z sosami: ogórkowym, śmietanowym, kwaśnym i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsy gotowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej