
Składniki
4 sztuki
265 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odcedź fasolkę na sitku.
Krok 2
Czosnek posiekaj i rozgnieć. Wymieszaj w misce z serkiem wiejskim i przyprawą Cajun Knorr.
Krok 3
Przekrój papryki wzdłuż na pół, oczyść z gniazd nasiennych i nadziewaj serkiem oraz fasolką.
Krok 4
Grilluj tylko na jednej stronie przez ok 10 minut. Posyp po wierzchu przyprawą cajun i podawaj.
Dobra rada:
Dodaj również świeżą kolendrę, miętę lub bazylię.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Słodka papryka nadziewana serem
Słodka papryka jest prawdziwym sprzymierzeńcem osób, które poszukują przepisów na proste i pyszne dania. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu paprykę możecie jeść na surowo, jako dodatek do sałatki czy wędliny, a także w postaci pieczonej lub faszerowanej. W tym przypadku nie ma ograniczeń. Nadzienie może stanowić Wasze ulubione mięso, połączone z przyprawami lub jarzyny, które idealnie komponują się ze słodyczą papryki. My proponujemy Wam jeszcze inną wersję: oto przepis na słodką paprykę nadziewaną serem, która zachwyci smakiem i bogatym aromatem. Smacznego!
Dla kogo?
Papryka nadziewana serem jest idealnym pomysłem dla osób ceniących kuchnię roślinną, a także tych, którzy poszukują inspiracji kulinarnych na szybkie i smaczne dania. Jeśli należysz do którejkolwiek z tych grup – nasz przepis z pewnością Cię zachwyci.
Na jaką okazję?
Słodka papryka z serem nadaje się na każdą okazję! Może być propozycją na lunch, kolację, imprezę, a także plenerowego grilla.
Czy wiesz, że?
Ciemna fasola obecna w przepisie, należy do rodziny bobowatych i często wykorzystywana jest jako zamiennik mięsa w potrawach. Dzięki konsystencji i łagodnemu smakowi sprawdzi się w zupach i sosach, opartych wyłącznie na składnikach roślinnych.
Dla urozmaicenia:
Aby wzbogacić smak dania, dodaj do nadzienia świeżą kolendrę, miętę lub bazylię.