Słodka papryka nadziewana serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka papryka nadziewana serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

44 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

265 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź fasolkę.

Krok 2

Czosnek posiekaj i rozgnieć. Wymieszaj w misce z serkiem wiejskim i przyprawą Cajum Knorr.

Krok 3

Przekrój papryki wzdłuż na pół, oczyść z gniazd nasiennych i nadziewaj serkiem oraz fasolką.

Krok 4

Grilluj tylko na jednej stronie przez ok 10 minut. Posyp po wierzchu przyprawą cajun i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj również świeżą kolendrę, miętę lub bazylię.

2

Opinie o przepisie

  • Katia S.

    Katia S. , 09.10.2020

    Bardzo szybkie w przygotowaniu danie, ciekawe połączenie smaków. Czasami zamiast twarogu daję ser feta i też pycha jedzenie. Polecam przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Paprykę można podawać z salsą pomidorową z dodatkiem awokado i szalotki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słodka papryka nadziewana seremSłodka papryka nadziewana serem

Słodka papryka jest prawdziwym sprzymierzeńcem osób, które poszukują przepisów na proste i pyszne dania. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu paprykę możecie jeść na surowo, jako dodatek do sałatki czy wędliny, a także w postaci pieczonej lub faszerowanej. W tym przypadku nie ma ograniczeń. Nadzienie może stanowić Wasze ulubione mięso, połączone z przyprawami lub jarzyny, które idealnie komponują się ze słodyczą papryki. My proponujemy Wam jeszcze inną wersję: oto przepis na słodką paprykę nadziewaną serem, która zachwyci smakiem i bogatym aromatem. Smacznego!

Dla kogo?

Papryka nadziewana serem jest idealnym pomysłem dla osób ceniących kuchnię roślinną, a także tych, którzy poszukują inspiracji kulinarnych na szybkie i smaczne dania. Jeśli należysz do którejkolwiek z tych grup – nasz przepis z pewnością Cię zachwyci.

Na jaką okazję?

Słodka papryka z serem nadaje się na każdą okazję! Może być propozycją na lunch, kolację, imprezę, a także plenerowego grilla.

Czy wiesz, że?

Ciemna fasola obecna w przepisie, należy do rodziny bobowatych i często wykorzystywana jest jako zamiennik mięsa w potrawach. Dzięki konsystencji i łagodnemu smakowi sprawdzi się w zupach i sosach, opartych wyłącznie na składnikach roślinnych.

Dla urozmaicenia:

Aby wzbogacić smak dania, dodaj do nadzienia świeżą kolendrę, miętę lub bazylię.