Słodka papryka nadziewana serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

265 gramów

1 łyżeczka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź fasolkę.

Krok 2

Czosnek posiekaj i rozgnieć. Wymieszaj w misce z serkiem wiejskim i przyprawą Cajum Knorr.

Krok 3

Przekrój papryki wzdłuż na pół, oczyść z gniazd nasiennych i nadziewaj serkiem oraz fasolką.

Krok 4

Grilluj tylko na jednej stronie przez ok 10 minut. Posyp po wierzchu przyprawą cajun i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj również świeżą kolendrę, miętę lub bazylię.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska

    TAK. Paprykę można podawać z salsą pomidorową z dodatkiem awokado i szalotki.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka papryka nadziewana serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Słodka papryka nadziewana seremSłodka papryka nadziewana serem

Słodka papryka jest prawdziwym sprzymierzeńcem osób, które poszukują przepisów na proste i pyszne dania. Dzięki wszechstronnemu zastosowaniu paprykę możecie jeść na surowo, jako dodatek do sałatki czy wędliny, a także w postaci pieczonej lub faszerowanej. W tym przypadku nie ma ograniczeń. Nadzienie może stanowić Wasze ulubione mięso, połączone z przyprawami lub jarzyny, które idealnie komponują się ze słodyczą papryki. My proponujemy Wam jeszcze inną wersję: oto przepis na słodką paprykę nadziewaną serem, która zachwyci smakiem i bogatym aromatem. Smacznego!

Dla kogo?

Papryka nadziewana serem jest idealnym pomysłem dla osób ceniących kuchnię roślinną, a także tych, którzy poszukują inspiracji kulinarnych na szybkie i smaczne dania. Jeśli należysz do którejkolwiek z tych grup – nasz przepis z pewnością Cię zachwyci.

Na jaką okazję?

Słodka papryka z serem nadaje się na każdą okazję! Może być propozycją na lunch, kolację, imprezę, a także plenerowego grilla.

Czy wiesz, że?

Ciemna fasola obecna w przepisie, należy do rodziny bobowatych i często wykorzystywana jest jako zamiennik mięsa w potrawach. Dzięki konsystencji i łagodnemu smakowi sprawdzi się w zupach i sosach, opartych wyłącznie na składnikach roślinnych.

Dla urozmaicenia:

Aby wzbogacić smak dania, dodaj do nadzienia świeżą kolendrę, miętę lub bazylię.