W końcu truskawki. Piękne, czerwone, mięsiste, kolorowe i moglibyśmy tak w nieskończoność wyliczać walory naszej Królowej. Truskawka zaszczyca nas jedynie w sezonie letnim, na który zawsze czekamy z utęsknieniem. Słodka kusicielka czy wytworna dama? Jaka jest nasza polska truskawka?
Pierwsza kreacja to bardzo tradycyjny kruchy krój, znany i lubiany przez wszystkich wielbicieli słodkości. I oczywiście trochę pudru. Znaczy się cukru pudru.
Już dla samej obłędnej kruszonki warto zrobić to ciasto.
Tarta grzechu warta. Truskawkowa korona pokryta galaretkową glazurą na pewno Was skusi.
Ziele angielskie to dodatek, którym warto zaskoczyć miłośników tart. Przekonaj się sama.
Nie bez przypadku ten truskawkowiec nazywany jest wykwintnym. To idealne określenie dla naszej truskawki.
Powiedz nam, jak smakował truskawkowiec.
Królowa jest na czasie, dobrze zna wszystkie bajery. W żadnym wypadku nie ujmuje jej to klasy.
I jak? Zbajerowała Cię?
I najbardziej królewska kreacja z bizantyjskim przepychem. Tort nad tortami - tort z truskawkami.
Mało? Spokojnie, mamy tego więcej - babeczki, naleśniki, placki, ciastka i serniki. Truskawki na dobre zapanowały nad przepisami i wcale nie jest nam źle pod ich rządami.