
Składniki
250 gramów
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
300 mililitrów
1 szczypta
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Make wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier puder, sól i ciepłe mleko.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj i odstaw ciasto na 15 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Maliny rozgnieć widelcem z cukrem i 1 łyżką przegotowanej wody, a potem przetrzyj przez sito.
Krok 4
Usmaż racuchy, osusz na papierze kuchennym, na gotowe nakładaj mus malinowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej