
Składniki
250 gramów
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
300 mililitrów
1 szczypta
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Make wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier puder, sól i ciepłe mleko.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj i odstaw ciasto na 15 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Maliny rozgnieć widelcem z cukrem i 1 łyżką przegotowanej wody, a potem przetrzyj przez sito.
Krok 4
Usmaż racuchy, osusz na papierze kuchennym, na gotowe nakładaj mus malinowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej