Racuchy z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z malinami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

300 mililitrów

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Make wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier puder, sól i ciepłe mleko.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj i odstaw ciasto na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Maliny rozgnieć widelcem z cukrem i 1 łyżką przegotowanej wody, a potem przetrzyj przez sito.

Krok 4

Usmaż racuchy, osusz na papierze kuchennym, na gotowe nakładaj mus malinowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Raffaello
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej