Racuchy z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z malinami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

300 mililitrów

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Make wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier puder, sól i ciepłe mleko.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj i odstaw ciasto na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Maliny rozgnieć widelcem z cukrem i 1 łyżką przegotowanej wody, a potem przetrzyj przez sito.

Krok 4

Usmaż racuchy, osusz na papierze kuchennym, na gotowe nakładaj mus malinowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej