Racuchy z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z malinami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

300 mililitrów

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Make wymieszaj w misce z proszkiem do pieczenia, dodaj jajka, cukier puder, sól i ciepłe mleko.

Krok 2

Dokładnie wymieszaj i odstaw ciasto na 15 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Maliny rozgnieć widelcem z cukrem i 1 łyżką przegotowanej wody, a potem przetrzyj przez sito.

Krok 4

Usmaż racuchy, osusz na papierze kuchennym, na gotowe nakładaj mus malinowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kaszotto z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej