Przepyszne racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepyszne racuchy

Autor: Krystian KROT_ek Kowalski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 łyżeczki

2 łyżki

100 mililitrów

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do szklanej miski wbijamy jajko , potem dodajemy mąkę a następnie 3 łyżeczki proszku do pieczenia.

Krok 2

Następnie wlewamy mleko i na końcu 2-4 łyżki cukru.

Krok 3

Wszystko mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach przez 3 minuty. Racuchy smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Życzę smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej