
Składniki
100 gramów
3 łyżeczki
2 łyżki
100 mililitrów
1 plaster
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do szklanej miski wbijamy jajko , potem dodajemy mąkę a następnie 3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Krok 2
Następnie wlewamy mleko i na końcu 2-4 łyżki cukru.
Krok 3
Wszystko mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach przez 3 minuty. Racuchy smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Życzę smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej