Przepyszne racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepyszne racuchy

Autor: Krystian KROT_ek Kowalski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 łyżeczki

2 łyżki

100 mililitrów

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do szklanej miski wbijamy jajko , potem dodajemy mąkę a następnie 3 łyżeczki proszku do pieczenia.

Krok 2

Następnie wlewamy mleko i na końcu 2-4 łyżki cukru.

Krok 3

Wszystko mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach przez 3 minuty. Racuchy smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Życzę smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej