Przepyszne racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepyszne racuchy

Autor: Krystian KROT_ek Kowalski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

3 łyżeczki

2 łyżki

100 mililitrów

1 plaster

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do szklanej miski wbijamy jajko , potem dodajemy mąkę a następnie 3 łyżeczki proszku do pieczenia.

Krok 2

Następnie wlewamy mleko i na końcu 2-4 łyżki cukru.

Krok 3

Wszystko mieszamy mikserem na najmniejszych obrotach przez 3 minuty. Racuchy smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Życzę smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepyszne racuchy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej