Racuchy kokosowe z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wymieszaj ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, mąką, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Z białek i cukru ubij pianę i dodaj do ciasta. Wymieszaj.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój w cienkie paski i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej.

Krok 5

Kładź łyżką porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron. Racuchy podawaj posypane cukrem i wiórkami kokosowymi. Osobno podaj bitą śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej