
Składniki
2 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
50 gramów
1.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka wymieszaj ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, mąką, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi.
Krok 2
Z białek i cukru ubij pianę i dodaj do ciasta. Wymieszaj.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w cienkie paski i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej.
Krok 5
Kładź łyżką porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron. Racuchy podawaj posypane cukrem i wiórkami kokosowymi. Osobno podaj bitą śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej