Racuchy kokosowe z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wymieszaj ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, mąką, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Z białek i cukru ubij pianę i dodaj do ciasta. Wymieszaj.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój w cienkie paski i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej.

Krok 5

Kładź łyżką porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron. Racuchy podawaj posypane cukrem i wiórkami kokosowymi. Osobno podaj bitą śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej