Racuchy kokosowe z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wymieszaj ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, mąką, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Z białek i cukru ubij pianę i dodaj do ciasta. Wymieszaj.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój w cienkie paski i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej.

Krok 5

Kładź łyżką porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron. Racuchy podawaj posypane cukrem i wiórkami kokosowymi. Osobno podaj bitą śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej