Burger de Lux przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger de Lux

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

192 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

8 plastrów

4 plastry

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe zmiel w maszynce do mięsa.

Krok 2

Dodaj Fix Knorr wcześniej wymieszany z wodą oraz posiekany czosnek. Wyrób dokładnie masę mieloną. Odstaw mięso na godzinę do lodówki

Krok 3

Z dobrze schłodzonego mięsa formuj okrągłe kotlety o średnicy większej o 1 cm od bułki.

Krok 4

Mięso grilluj po kilka minut z każdej strony według własnych upodobań co do stopnia wysmażenia.

Krok 5

Boczek wytop na patelni tak, aby był chrupiący.

Krok 6

Dolną część bułki posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's i połóż liść sałaty. Następnie nałóż mięso, ser oraz kilka plastrów boczku. Górną część bułki połóż oddzielnie na tym samym talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej