Burger de Lux przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger de Lux

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

8 plastrów

2 sztuki

1 opakowanie

4 plastry

400 gramów

2 sztuki

null

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe zmiel w maszynce do mięsa.

Krok 2

Dodaj Fix Knorr wcześniej wymieszany z wodą oraz posiekany czosnek. Wyrób dokładnie masę mieloną. Odstaw mięso na godzinę do lodówki

Krok 3

Z dobrze schłodzonego mięsa formuj okrągłe kotlety o średnicy większej o 1 cm od bułki.

Krok 4

Mięso grilluj po kilka minut z każdej strony według własnych upodobań co do stopnia wysmażenia.

Krok 5

Boczek wytop na patelni tak, aby był chrupiący.

Krok 6

Dolną część bułki posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's i połóż liść sałaty. Następnie nałóż mięso, ser oraz kilka plastrów boczku. Górną część bułki połóż oddzielnie na tym samym talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej