
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
0.5 szklanki
2 sztuki
8 plastrów
4 plastry
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wołowe zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 2
Dodaj Fix Knorr wcześniej wymieszany z wodą oraz posiekany czosnek. Wyrób dokładnie masę mieloną. Odstaw mięso na godzinę do lodówki
Krok 3
Z dobrze schłodzonego mięsa formuj okrągłe kotlety o średnicy większej o 1 cm od bułki.
Krok 4
Mięso grilluj po kilka minut z każdej strony według własnych upodobań co do stopnia wysmażenia.
Krok 5
Boczek wytop na patelni tak, aby był chrupiący.
Krok 6
Dolną część bułki posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's i połóż liść sałaty. Następnie nałóż mięso, ser oraz kilka plastrów boczku. Górną część bułki połóż oddzielnie na tym samym talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej