
Składniki
400 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 szklanka
0.5 szklanki
2 sztuki
8 plastrów
4 plastry
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wołowe zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 2
Dodaj Fix Knorr wcześniej wymieszany z wodą oraz posiekany czosnek. Wyrób dokładnie masę mieloną. Odstaw mięso na godzinę do lodówki
Krok 3
Z dobrze schłodzonego mięsa formuj okrągłe kotlety o średnicy większej o 1 cm od bułki.
Krok 4
Mięso grilluj po kilka minut z każdej strony według własnych upodobań co do stopnia wysmażenia.
Krok 5
Boczek wytop na patelni tak, aby był chrupiący.
Krok 6
Dolną część bułki posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's i połóż liść sałaty. Następnie nałóż mięso, ser oraz kilka plastrów boczku. Górną część bułki połóż oddzielnie na tym samym talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej