Burger de Lux przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Burger de Lux

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
203 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

8 plastrów

2 sztuki

1 opakowanie

4 plastry

400 gramów

2 sztuki

null

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wołowe zmiel w maszynce do mięsa.

Krok 2

Dodaj Fix Knorr wcześniej wymieszany z wodą oraz posiekany czosnek. Wyrób dokładnie masę mieloną. Odstaw mięso na godzinę do lodówki

Krok 3

Z dobrze schłodzonego mięsa formuj okrągłe kotlety o średnicy większej o 1 cm od bułki.

Krok 4

Mięso grilluj po kilka minut z każdej strony według własnych upodobań co do stopnia wysmażenia.

Krok 5

Boczek wytop na patelni tak, aby był chrupiący.

Krok 6

Dolną część bułki posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's i połóż liść sałaty. Następnie nałóż mięso, ser oraz kilka plastrów boczku. Górną część bułki połóż oddzielnie na tym samym talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Burger de Lux  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej