Wołowina duszona z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina duszona z selerem naciowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Łyżeczkę marynaty z gorczycą i kolendrą wymieszać z łyżką oleju i nanieść na mięso. Odstawić na co najmniej 30 minut.

Krok 2

Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie, dodać mięso, podlać odrobiną wody i dusić ok 30 minut.

Krok 3

Selera umyć, pokroić w małe kawałki, dodać do mięsa, przyprawić do smaku i dusić jeszcze ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej