
Składniki
30 dekagramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Łyżeczkę marynaty z gorczycą i kolendrą wymieszać z łyżką oleju i nanieść na mięso. Odstawić na co najmniej 30 minut.
Krok 2
Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie, dodać mięso, podlać odrobiną wody i dusić ok 30 minut.
Krok 3
Selera umyć, pokroić w małe kawałki, dodać do mięsa, przyprawić do smaku i dusić jeszcze ok 10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej