Wołowina duszona z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina duszona z selerem naciowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Łyżeczkę marynaty z gorczycą i kolendrą wymieszać z łyżką oleju i nanieść na mięso. Odstawić na co najmniej 30 minut.

Krok 2

Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie, dodać mięso, podlać odrobiną wody i dusić ok 30 minut.

Krok 3

Selera umyć, pokroić w małe kawałki, dodać do mięsa, przyprawić do smaku i dusić jeszcze ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej