Wołowina duszona z selerem naciowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wołowina duszona z selerem naciowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Łyżeczkę marynaty z gorczycą i kolendrą wymieszać z łyżką oleju i nanieść na mięso. Odstawić na co najmniej 30 minut.

Krok 2

Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie, dodać mięso, podlać odrobiną wody i dusić ok 30 minut.

Krok 3

Selera umyć, pokroić w małe kawałki, dodać do mięsa, przyprawić do smaku i dusić jeszcze ok 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina duszona z selerem naciowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej