
Składniki
250 gramów
null
null
null
1 kilogram
75 gramów
1 łyżka
4 sztuki
0.2 litra
0.5 sztuki
0.33 litra
null
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i usuń błonki. Wołowinę natrzyj dobrze przyprawą i naszpikuj goździkami, następnie przypiecz na mocno rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 2
Polej piwem, dodaj cynamon i drobno utarty pumpernikiel, posyp wcześniej umytymi rodzynkami i obraną cebulką.
Krok 3
Mięso przykryj i na łagodnym ogniu duś około 60 minut.
Krok 4
Wołowinę i szalotkę wyjmij i przykryj.
Krok 5
Sos z mięsa połącz z rosołem Knorr do 0,5 litra objętości. Doprowadź do wrzenia.
Krok 6
Mąkę wymieszaj z wodą, dodaj parę łyżek gorącego rosołu cały czas mieszając i całą mieszankę wlej do garnka. Mieszając należy zagotować. Sos dopraw do smaku pieprzem i szczyptą cukru.
Krok 7
Mięso podawaj pokrojone w plastry polane sosem i udekorowane szalotką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej