
Składniki
250 gramów
null
null
null
1 kilogram
75 gramów
1 łyżka
4 sztuki
0.2 litra
0.5 sztuki
0.33 litra
null
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i usuń błonki. Wołowinę natrzyj dobrze przyprawą i naszpikuj goździkami, następnie przypiecz na mocno rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 2
Polej piwem, dodaj cynamon i drobno utarty pumpernikiel, posyp wcześniej umytymi rodzynkami i obraną cebulką.
Krok 3
Mięso przykryj i na łagodnym ogniu duś około 60 minut.
Krok 4
Wołowinę i szalotkę wyjmij i przykryj.
Krok 5
Sos z mięsa połącz z rosołem Knorr do 0,5 litra objętości. Doprowadź do wrzenia.
Krok 6
Mąkę wymieszaj z wodą, dodaj parę łyżek gorącego rosołu cały czas mieszając i całą mieszankę wlej do garnka. Mieszając należy zagotować. Sos dopraw do smaku pieprzem i szczyptą cukru.
Krok 7
Mięso podawaj pokrojone w plastry polane sosem i udekorowane szalotką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































