
Składniki
250 gramów
null
null
null
1 kilogram
75 gramów
1 łyżka
4 sztuki
0.2 litra
0.5 sztuki
0.33 litra
null
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i usuń błonki. Wołowinę natrzyj dobrze przyprawą i naszpikuj goździkami, następnie przypiecz na mocno rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 2
Polej piwem, dodaj cynamon i drobno utarty pumpernikiel, posyp wcześniej umytymi rodzynkami i obraną cebulką.
Krok 3
Mięso przykryj i na łagodnym ogniu duś około 60 minut.
Krok 4
Wołowinę i szalotkę wyjmij i przykryj.
Krok 5
Sos z mięsa połącz z rosołem Knorr do 0,5 litra objętości. Doprowadź do wrzenia.
Krok 6
Mąkę wymieszaj z wodą, dodaj parę łyżek gorącego rosołu cały czas mieszając i całą mieszankę wlej do garnka. Mieszając należy zagotować. Sos dopraw do smaku pieprzem i szczyptą cukru.
Krok 7
Mięso podawaj pokrojone w plastry polane sosem i udekorowane szalotką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej