Sałatka tuńczykowa z orkiszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowa z orkiszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

null

null

24 sztuki

250 gramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj orkisz do miękkości w osolonej wodzie około 40 minut.

Krok 2

Przepłucz zimną wodą i odstaw, aby dokładnie się odsączyło.

Krok 3

Włóż do miski i wymieszaj z reszta składników, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ryż z jabłkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej