Sałatka tuńczykowa z orkiszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowa z orkiszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

null

null

24 sztuki

250 gramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj orkisz do miękkości w osolonej wodzie około 40 minut.

Krok 2

Przepłucz zimną wodą i odstaw, aby dokładnie się odsączyło.

Krok 3

Włóż do miski i wymieszaj z reszta składników, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej