
Składniki
6 łyżek
1 sztuka
null
null
24 sztuki
250 gramów
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj orkisz do miękkości w osolonej wodzie około 40 minut.
Krok 2
Przepłucz zimną wodą i odstaw, aby dokładnie się odsączyło.
Krok 3
Włóż do miski i wymieszaj z reszta składników, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej