
Składniki
6 łyżek
1 sztuka
null
null
24 sztuki
250 gramów
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj orkisz do miękkości w osolonej wodzie około 40 minut.
Krok 2
Przepłucz zimną wodą i odstaw, aby dokładnie się odsączyło.
Krok 3
Włóż do miski i wymieszaj z reszta składników, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej