
Składniki
6 łyżek
1 sztuka
null
null
24 sztuki
250 gramów
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj orkisz do miękkości w osolonej wodzie około 40 minut.
Krok 2
Przepłucz zimną wodą i odstaw, aby dokładnie się odsączyło.
Krok 3
Włóż do miski i wymieszaj z reszta składników, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej