Sałatka tuńczykowa z orkiszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowa z orkiszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

null

null

24 sztuki

250 gramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj orkisz do miękkości w osolonej wodzie około 40 minut.

Krok 2

Przepłucz zimną wodą i odstaw, aby dokładnie się odsączyło.

Krok 3

Włóż do miski i wymieszaj z reszta składników, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej