Sałatka tuńczykowa z orkiszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tuńczykowa z orkiszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 sztuka

null

null

24 sztuki

250 gramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj orkisz do miękkości w osolonej wodzie około 40 minut.

Krok 2

Przepłucz zimną wodą i odstaw, aby dokładnie się odsączyło.

Krok 3

Włóż do miski i wymieszaj z reszta składników, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tuńczykowa z orkiszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej