Sałatka z arbuzem- warstwowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z arbuzem- warstwowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

5 łyżek

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w piórka i skrop sokiem z cytryny. Ugnieć w misce, przykryj i odstaw na chwilkę.

Krok 2

Arbuza pokrój w plastry, miąższ odkrój od skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Przełóż do salaterki.

Krok 3

Na arbuzie ułóż warstwę cebuli i pokrojony w kostkę ser feta. Posyp posiekaną natką pietruszki i skrop olejem.

Krok 4

Włóż do lodówki na 25 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej