
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
1 pęczek
5 łyżek
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w piórka i skrop sokiem z cytryny. Ugnieć w misce, przykryj i odstaw na chwilkę.
Krok 2
Arbuza pokrój w plastry, miąższ odkrój od skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Przełóż do salaterki.
Krok 3
Na arbuzie ułóż warstwę cebuli i pokrojony w kostkę ser feta. Posyp posiekaną natką pietruszki i skrop olejem.
Krok 4
Włóż do lodówki na 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej