
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 opakowanie
1 pęczek
5 łyżek
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w piórka i skrop sokiem z cytryny. Ugnieć w misce, przykryj i odstaw na chwilkę.
Krok 2
Arbuza pokrój w plastry, miąższ odkrój od skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Przełóż do salaterki.
Krok 3
Na arbuzie ułóż warstwę cebuli i pokrojony w kostkę ser feta. Posyp posiekaną natką pietruszki i skrop olejem.
Krok 4
Włóż do lodówki na 25 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej