Sałatka z arbuzem- warstwowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z arbuzem- warstwowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 opakowanie

1 pęczek

5 łyżek

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w piórka i skrop sokiem z cytryny. Ugnieć w misce, przykryj i odstaw na chwilkę.

Krok 2

Arbuza pokrój w plastry, miąższ odkrój od skórki, oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Przełóż do salaterki.

Krok 3

Na arbuzie ułóż warstwę cebuli i pokrojony w kostkę ser feta. Posyp posiekaną natką pietruszki i skrop olejem.

Krok 4

Włóż do lodówki na 25 minut.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z arbuzem- warstwowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej