
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.3 szklanki
0.5 litra
3 sztuki
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową, obtocz w mące. Smaż na oleju około 5 minut.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż osobno. Z pomarańczy wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.
Krok 3
Mięso przełóż do garnka, wlej piwo, dodaj sok i skórkę z pomarańczy, cebulę i czosnek. Zagotuj i duś pod przykryciem 120 minut. W razie potrzeby podlewaj wodą. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























