Wołowina w piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina w piwie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.3 szklanki

0.5 litra

3 sztuki

1 sztuka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową, obtocz w mące. Smaż na oleju około 5 minut.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż osobno. Z pomarańczy wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.

Krok 3

Mięso przełóż do garnka, wlej piwo, dodaj sok i skórkę z pomarańczy, cebulę i czosnek. Zagotuj i duś pod przykryciem 120 minut. W razie potrzeby podlewaj wodą. Podawaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina w piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina w piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kulki z herbatników
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej