
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.3 szklanki
0.5 litra
3 sztuki
1 sztuka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową, obtocz w mące. Smaż na oleju około 5 minut.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż osobno. Z pomarańczy wyciśnij sok i zetrzyj skórkę.
Krok 3
Mięso przełóż do garnka, wlej piwo, dodaj sok i skórkę z pomarańczy, cebulę i czosnek. Zagotuj i duś pod przykryciem 120 minut. W razie potrzeby podlewaj wodą. Podawaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej