Rybne racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne racuchy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
269 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

362 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

563 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 dekagramy

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj pół szklanki wody, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

Rybne racuchy - Krok 1

Krok 2

Rybę i cebulę oraz czosnek przepuść przez maszynkę do mięsa, dodaj tymianek i szczyptę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, dokładnie wymieszaj.

Rybne racuchy - Krok 2

Krok 3

Mąkę przesiej z solą do dużej miski i powoli wlewaj drożdże, mieszając, do momentu kiedy powstanie ciasto o konsystencji śmietany.

Rybne racuchy - Krok 3

Krok 4

Do ciasta dodaj zmieloną rybę i dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita masa. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 - 2 godziny.

Rybne racuchy - Krok 4

Krok 5

Łyżką kładź porcje ciasta na mocno rozgrzany olej, smaż do zrumienienia. Podawaj na gorąco.

Rybne racuchy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rybne racuchyRybne racuchy

Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj pół szklanki wody, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.