
Składniki
25 dekagramów
2 łyżki
2 szklanki
1 szklanka
1 łyżka
2 dekagramy
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj pół szklanki wody, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

Krok 2
Rybę i cebulę oraz czosnek przepuść przez maszynkę do mięsa, dodaj tymianek i szczyptę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Mąkę przesiej z solą do dużej miski i powoli wlewaj drożdże, mieszając, do momentu kiedy powstanie ciasto o konsystencji śmietany.

Krok 4
Do ciasta dodaj zmieloną rybę i dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita masa. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 - 2 godziny.

Krok 5
Łyżką kładź porcje ciasta na mocno rozgrzany olej, smaż do zrumienienia. Podawaj na gorąco.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej