Rybne racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne racuchy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

249 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

336 osób wydrukowało

Pobierz pdf

492 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 dekagramy

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj pół szklanki wody, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

Rybne racuchy - Krok 1

Krok 2

Rybę i cebulę oraz czosnek przepuść przez maszynkę do mięsa, dodaj tymianek i szczyptę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, dokładnie wymieszaj.

Rybne racuchy - Krok 2

Krok 3

Mąkę przesiej z solą do dużej miski i powoli wlewaj drożdże, mieszając, do momentu kiedy powstanie ciasto o konsystencji śmietany.

Rybne racuchy - Krok 3

Krok 4

Do ciasta dodaj zmieloną rybę i dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita masa. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 - 2 godziny.

Rybne racuchy - Krok 4

Krok 5

Łyżką kładź porcje ciasta na mocno rozgrzany olej, smaż do zrumienienia. Podawaj na gorąco.

Rybne racuchy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej