Rybne racuchy

- Krok 1Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj pół szklanki wody, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.
- Krok 2Rybę i cebulę oraz czosnek przepuść przez maszynkę do mięsa, dodaj tymianek i szczyptę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, dokładnie wymieszaj.
- Krok 3Mąkę przesiej z solą do dużej miski i powoli wlewaj drożdże, mieszając, do momentu kiedy powstanie ciasto o konsystencji śmietany.
- Krok 4Do ciasta dodaj zmieloną rybę i dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita masa. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 - 2 godziny.
- Krok 5Łyżką kładź porcje ciasta na mocno rozgrzany olej, smaż do zrumienienia. Podawaj na gorąco.
Przygotowanie

Tymianek z Polski
Tymianek jest jednym ze składników ziół prowansalskich i choć powszechnie kojarzony jest z rejonem basenu Morza Śródziemnego, to występuje w całej Europie, szczególnie w naszym środkowoeuropejskim umiarkowanym klimacie. Odrobina tymianku wzbogaci smak mięs i sosów, ale również idealnie sprawdzi się w zestawieniu z warzywami, np. ziemniakami.