Rybne racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybne racuchy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

262 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

354 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

539 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżka

2 dekagramy

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj pół szklanki wody, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce na 10 minut.

Rybne racuchy - Krok 1

Krok 2

Rybę i cebulę oraz czosnek przepuść przez maszynkę do mięsa, dodaj tymianek i szczyptę Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr, dokładnie wymieszaj.

Rybne racuchy - Krok 2

Krok 3

Mąkę przesiej z solą do dużej miski i powoli wlewaj drożdże, mieszając, do momentu kiedy powstanie ciasto o konsystencji śmietany.

Rybne racuchy - Krok 3

Krok 4

Do ciasta dodaj zmieloną rybę i dokładnie wymieszaj tak, aby powstała jednolita masa. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 - 2 godziny.

Rybne racuchy - Krok 4

Krok 5

Łyżką kładź porcje ciasta na mocno rozgrzany olej, smaż do zrumienienia. Podawaj na gorąco.

Rybne racuchy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybne racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej